Marian Crușoveanu, PNL: „România a obținut garanții suplimentare din partea NATO”

La Summitul NATO de la Madrid a fost adoptat noul Concept Strategic care are în vedere contracararea amenințărilor generate de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Documentul programatic reafirmă scopul cheie pe care îl are Alianța, acela al apărării colective, cooperarea și securitatea, precum și prevenirea crizelor, managementul acestora, dar și protejarea valorilor democratice. Prin acest document, Alianța condamnă agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, invazia, atrocitățile care amenință mediul de securitate și de pace pe plan european.

De asemenea, creșterea efectivelor de apărare ale Alianței pe Flancul Estic este o confirmare în plus de securitate, o umbrelă pentru toate statele și mai ales pentru țara noastră care se află în imediata vecinătate a războiului.

„La acest summit, prin vocea președintelui României, #KlausIohannis, țara noastră obține garanții suplimentare, prin creșterea numărului de trupe militare aliate, dar și prin declararea Mării Negre drept zonă de interes strategic pentru NATO.”, a transmis deputatul PNL Marian Crușoveanu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

CFR scumpește biletele începând din 1 iulie

Thu Jun 30 , 2022
CFR Călători a anunţat, joi, că scumpeşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie. O călătorie pe ruta Bucureşti – Constanţa, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov va costa 54 de lei, de la 44,7 […]

V-ar putea interesa și: