Marian Crușoveanu, PNL: „Șoferii vor fi obligați să folosească, în timpul zilei, luminile de întâlnire, pe toate drumurile publice”

Deputatul Marian Crușoveanu, PNL, a anunțat pe pagina sa de socializare că în Camera Deputaților a fost adoptat proiectul de lege care prevede obligaţia de a folosi luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă de către conducătorii de autovehicule, în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice.

Această lege completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și are ca scop creșterea siguranței rutiere, precum şi reducerea accidentelor rutiere în România.

„Din perspectiva tipului de drumuri existente în țara noastră, conform datelor Institutului Național de Statistică din anul 2022, din totalul de 86.199 km, 20,4% sunt drumuri naționale (17.582 km), 40,7% sunt drumuri județene și doar 5,3% autostrăzi. De altfel, legea are aplicabilitate extinsă și vine în sprijinul tuturor participanților la trafic. De asemenea, folosirea luminilor pe timpul zilei este o formă în plus care ajută la observarea, în timp util, a autovehiculelor care se deplasează pe drumurile publice.

Îmbunătățirea legislației rutiere care contribuie la siguranța tuturor celor care participă în trafic este un obiectiv major pe care România, dar și Uniunea Europeană îl au de îndeplinit, astfel încât să putem ajunge la zero morți în accidente rutiere, până în 2050.”, a precizat Marian Crușoveanu.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cât cheltuie o familie de români stabilită în Germania

mar mai 16 , 2023
Un român stabilit de mai mulți ani în Germania a dezvăluit într-un clip online care sunt cheltuielile sale lunare. Acesta spune că o familie formată din soț, soție și doi copii are nevoie de aproximativ 3.600 de euro în fiecare lună doar pentru strictul necesar. „Vreți în Germania și nu […]

V-ar putea interesa și: