Marian Crușoveanu, PNL: Spațiul verde de la „Spitalul de Oase” din Eforie va fi inclus și protejat de fondul forestier

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Constanța s-a dezbătut proiectul de hotărâre referitor la încetarea dreptului de administrare a unui teren cu o suprafață de 108.685 mp, situat în Eforie Sud, de către Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Andrei” Constanța, cu scopul de igienizare a terenului și toaletare a copacilor.

„La momentul transformării ”Spitalului de Oase” în secție externă a Spitalului Județean Constanța, în mandatul lui Nicușor Constantinescu, planau anumite suspiciuni cum că decizia ar ascunde anumite interese, altele decât cele spitalicești. În ședința de astăzi, am formulat un amendament pentru includerea acestuia în fondul forestier, amendament prin care am prevenit un posibil pericol de înstrăinare a acestui teren. Prin includerea acestui spațiu verde în fondul forestier, acest teren va fi protejat de codul silvic, iar în acest fel, destinația lui va rămâne ca și în momentul de față”, a declarat Marian Crușoveanu, consilier județean PNL Constanța, secretarul general al partidului.

Practic, după igienizarea spațiului și toaletarea pomilor, în Eforie va rămâne un spațiu verde, protejat și de legile în vigoare referitoare la fondurile forestiere. În acest fel, putem fi siguri că acel spațiu de peste 108 mii de metri pătrați va rămâne unul curat, verde și un plămân de oxigen pentru stațiunea Eforie, spune liberalul.

„Consider că amendamentul formulat de mine este unul esențial și hotărâtor privind protejarea acelui spațiu verde din Eforie, care este încadrat și ca un teren intravilan, ceea ce ar fi putut fi o bună ispită financiară pentru unii sau pentru alții. În acest fel, amendamentul care a trecut în ședința Consiliului Județean de astăzi dă o asigurare în plus locuitorilor din Eforie că pe acel teren nu vor apărea alte construcții, ci va fi protejat.”, a mai spus Marian Crușoveanu.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Decebal Făgădău, regizorul filmului „Reabilitarea centrului istoric”, partea a doua VIDEO

vin mai 29 , 2020
Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a anunțat vineri, într-o ședință de consiliu municipal, că începe etapa a doua a reabilitării centrui istoric al orașului. Un proiect de 26 de milioane de lei. Primarul a vorbit și despre un al proiect: reamenajarea bazinului de la Liceul Teoretic “George Călinescu”. Iată de […]

V-ar putea interesa și: