Marian Crușoveanu: „PNL susține producătorii autohtoni din Dobrogea”

Parlamentul României a adoptat proiectul de lege privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „#DeOrigineRomânia – DOR”, inițiat de parlamentarii PNL. Acest demers legislativ propune implementarea unei scheme de certificare voluntară, accesibilă producătorilor și procesatorilor români.

„Scopul acestei scheme este de a garanta că produsul alimentar achiziționat este fabricat pe teritoriul României și din materii prime de origine românească. Introducerea certificatului „DOR”, care atestă originea autohtonă a produsului, este o formă de mândrie locală, dar și națională. Totodată, aceasta reprezintă un instrument prin care consumatorul poate afla, în mod transparent, că achiziționează produse locale. Prin implementarea acestei legi, #România își propune să evidențieze patrimoniul gastronomic național, punând în valoare potențialul real al produselor românești.”, a precizat Marian Crușoveanu, deputat PNL.

De asemenea, este și o formă de protejare și promovare a afacerilor locale și a intereselor economice ale producătorilor, dar și a produselor agro-alimentare de origine românească.

@followers


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bărbat din Medgidia i-a amenințat pe polițiști și jandarmi cu un motofierăstrău. Aceștia au folosit pistolul

mar dec. 5 , 2023
Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au reținut pe 4 decembrie, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice, ultraj și ultraj contra bunelor […]

V-ar putea interesa și: