Marian Crușoveanu, PNL: Un consens absurd sau „miercurea senină” din Parlamentul României?

Parlamentarii urmează să voteze anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Această pensie specială introdusă de către PSD, în 2015, a fost un mod de a avantaja, într-un mod nedrept, pe parlamentari, față de cei care plătesc taxe și impozite în această țară. A fost un mod incorect de a acorda acest privilegiu, care a pus o pată în plus asupra credibilității Parlamentului României.”, a anunțat deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

Marian-Crusoveanu

Acesta afirmă că PNL este consecvent. În 2015, prin vocea mai multor lideri, PNL s-a opus acestui proiect, iar astăzi continuăm și vom vota anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor. După mult timp, avem un ”consens național”, în ceea ce privește corectarea unei anomalii legislative.

„În timp ce PSD este împotriva PSD, PNL rămâne consecvent cu ce a promovat pe această temă: fără pensii speciale și privilegii, iar acest moment va însemna un pas important în ceea ce privește credibilizarea Parlamentului.”, a afirmat parlamentarul liberal.

„Totodată, aceasta poate fi și ”miercurea senină”, în care domnii din PSD caută, cu orice preț, să își ceară scuze românilor pentru acest privilegiu votat în 2015. Să sperăm că nu este doar un circ precum moțiunea la adresa ministrului Sănătății.”, a conchis Marian Crușoveanu.

„Proiectul de lege adoptat de Parlament anulează dreptul foştilor parlamentari de a beneficia de pensia specială. De asemenea, actualii beneficiari ai pensiilor speciale nu vor mai beneficia de plata acestei pensii, imediat ce legea va intra în vigoare. Pensia specială pentru parlamentari reprezenta un privilegiu, reprezenta o formă de plată a unor sume pentru reprezentanții cetățenilor români, care nu au fost trimiși în Parlament ca să își voteze pensii speciale, ci ca să reprezinte interesele românilor. Actualii parlamentari, toți cei care au votat, au votat că nu sunt mai presus de lege, că respectă principiul egalității în drepturi și că nu vor să-și folosească poziția de parlamentar pentru a beneficia de drepturi de care nu beneficiază alți cetățeni. Pensiile speciale au fost introduse în 2015, de o majoritate parlamentară formată din PSD, UNPR și ALDE. În legislatura trecută, în care PSD a avut aproape 50% din Parlament, deși PNL și partenerii noștri de coaliție, USR-PLUS, am depus proiecte de lege de modificare a legii statutului deputaților și senatorilor pentru a opri plata pensiilor speciale pentru parlamentari, majoritatea nici măcar nu le-a trimis pentru raport către Comisia de Statut.”, a precizat și președintele PNL, Ludovic Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.