Marian Iordache, Medgidia: Primarii și parlamentarii trebuie să coboare pe pământ

Marian Iordache, primar Medgidia
Marian Iordache, primar Medgidia

Schimbările politice din ultima perioadă au fost privite cu teamă de mulți politicieni, care s-au temut că vocea străzii i-ar putea aduce în situația de a-și pierde scaunul.

Există însă și excepții. Una dintre ele este primarul din Medgidia, Marian Iordache. În opinia acestuia, tot cee ace s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost de bun augur pentru întreaga clasă politică, dar mai ales pentru cei care au fost aleși în funcțiile pe care le ocupă.

”A exista o lâncezeală în clasa politică. Văd deja o lehamite în rândul aleșilor, și al parlamentarilor, și al primarilor. Nu mă refer la nimeni anume, vorbesc în general. Cred că trebuie să coboare puțin pe pâmânt și ei”, a spus acesta.

Marian Iordache s-a dat pe el însuși exemplu:

”Dacă lumea nu mai are încredere în lume, eu am încredere în lume. Dacă cetățenii vor pe altcineva, și acesta face mai bine pentru Medgidia, va fi mai bine și pentru mine. Dacă gustul publicului se modifică, nu trebuie să te cramponezi în niciun caz de o funcție”, a mai spus acesta.

Marian Iordache este primar în funcție de opt ani. În această perioadă, Medgidia se schimbă la față prin proiectele europene care sunt în derulare. Chiar dacă unele dintre ele sunt în oarecare întârziere, edilul spune că motivele sunt obiective și că ele se vor finaliza în viitorul apropiat.

Dacă vorbim de acest lucru, trebuie să denmotăm și o falsă soluție care este prezentată de consilieri locali din Medgidia cârcotași de profesie. Ne referim la ceea ce se cheamă ”fazarea proiectelor europene”. România are înțelegeri de mutare pe următorul exercițiu financiar, până în 2020, a proiectelor europene care nu vor putea fi finalizate în acest an.

”Vorbim însă numai de proiectele mari, de infrastructură, de Tramsport. Planul Operațional Regional, în care intră și proiectele noastre, de exemplu podul, nu intră în această fazare. Regulile de fazare pe proiectele mari le stabilește Comisia Europeană. La nivelul țării aceste reguli nu se mai aplică”, spune primarul Marian Iordache.

Acesta a subliniat însă că proiectele mari pe care le are în derulare vor fi terminate.

 
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Primăria Medgidia începe distribuția pachetelor sociale

lun dec. 14 , 2015
Primăria Municipiului Medgidia oferă an de an un ajutor familiilor care nu se pot bucura de sărbători așa cum ar trebui. De Paște sau de Crăciun, administrația locală distribuie tichete sociale în valoare de 50 de lei persoanelor cu pensii mici și celor cu handicap grav. Beneficiarii tichetelor sociale sunt […]

V-ar putea interesa și: