Marian Mureșanu, Terra Development: Piața imobiliară va stagna, poate chiar va înregistra o mică scădere

Marian Mureșanu, managerul agenției imobiliare Terra Development, a vorbit, în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, despre cum a evoluat piața imobiliară, dar și despre perspectivele acesteia. Acesta a precizat că, anul trecut, în ciuda crizei sanitare și a celei economice, piața imobiliară din Constanța a înregistrat o creștere de 2,2% în ceea ce privește numărul de tranzacții, dar și a prețurilor, dar că tendința se va schimba în acest an.

„În ultimul timp se construiește foarte, foarte mult și cred că – și este pentru prima dată când spun – că piața se va echilibra, va stagna, chiar va scădea, pentru că deja se finalizează din ce în ce mai multe proiecte, chiar dacă este nevoie foarte mare de spații locative, va fi o stagnare, poate chiar o mică scădere.”, a precizat acesta.

Marian Mureșanu a mai spus că mulți constănțeni nu mai cumpără apelând la credite bancare, ci au strâns bani și plătesc toată suma direct din cont.

Managerul a vorbit și despre problemele de pe piața imobiliară locală. De pildă, piața chiriilor a fost afectată serios de criză, în special în ceea ce privește spațiile comerciale.

A subliniat și că municipiul Constanța are mare nevoie de un plan urbanistic general, pentru a se opri construcțiile de tot felul.

Marian Mureșanu a mai spus că una dintre cerințele principale ale celor care vor să cumpere un apartament este locul de parcare. A mărturisit că el însuși a avut musafiri la el acasă, în Faleză nord, care au parcat la peste jumătate de kilometru.

„Este o problemă mare de tot în Faleză nord, cel puțin vara.”, a declarat, completând că „lipsa locului de parcare ducea la scăderea prețului apartamentului în mod semnificativ”. „Toată lumea are două mașini. Primul lucru pe care îl întreabă când cumpără un apartament este dacă are un loc de parcare. Se gândește măcar la un loc de parcare. Este un lucru esențial.”, a mai spus.

În acest context, prevede o scădere a prețurilor pentru apartamentele din zonele în care se vor desființa locuri de parcare (primăria va desființa circa 1.300 de locuri între gară și Mamaia, fără să pună, cel puțin în viitorul apropiat, ceva în loc).

A mai spus că prețul unui apartament în zonele bune din Constanța se situează între 60.000 și 65.000 de euro. A mărturisit că prețurile de peste 2.000 de euro pe metru pătrat sunt exagerat.

Mai multe informații puteți afla din emisiune, pe care o puteți urmări mai jos.

Vă recomandăm și:

Dicționarul agenților imobiliari. Cum ne păcălesc din vorbe

Te-ai mutat la marginea orașului, într-un „cartier” fără trotuare, parcuri și școli. De ce să plătesc eu pentru greșeala ta?

România are cele mai aglomerate locuințe din toată Europa

Un loc de parcare în Constanța a ajuns să coste cât o mașină

Mamaia se transformă într-un mare proiect rezidenţial: peste 3.000 de apartamente noi vor fi livrate în 2021

Piața imobiliară din Constanța și Mamaia este defectă


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța nu primește niciun vaccin din prima tranșă AstraZeneca

Dum feb. 7 , 2021
Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca, a ajuns în această dimineață la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în cursul zilei, 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara. Nicio doză nu ajunge în județul Constanța sau cele învecinate. […]
vaccin-astra-zeneca

V-ar putea interesa și: