Marian Vasiliev, promisiune cu demisie înregistrată la notar: „Primăria Constanța va construi apartamente și le va vinde cu 27.500 de euro” VIDEO

Marian Vasiliev
Marian Vasiliev, candidat independent pentru funcția de primar al municipiului Constanța

Marian Vasiliev, ex-senator, candidează, în calitate de independent, la funcția de primar al municipiului Constanța. Într-un interviu acordat publicației Constanța 100% a vorbit despre motivele care l-au îndemnat să se înscrie în cursă, dar și despre principalele sale proiecte. Printre ele se numără transformarea primăriei în agent imobiliar (va construi apartamente pe care le va vinde cu 27.500 de euro) și reintroducerea tramvaielor.

Marian Vasiliev, candidat independent Primăria Constanța

@Marian Vasiliev, ex-senator, candidează, în calitate de independent, la funcția de primar al municipiului #Constanța. Într-un interviu acordat publicației noastre a vorbit despre motivele care l-au îndemnat să se înscrie în cursă, dar și despre principalele sale proiecte. Printre ele se numără transformarea primăriei în agent imobiliar (va construi apartamente pe care le va vinde cu 27.500 de euro) și reintroducerea tramvaielor.Dacă va fi ales și nu va face aceste lucruri, își va da demisia. De fapt, și-a dat-o, deja! Este înregistrată la notar.

Publicată de Constanta 100% pe Luni, 7 septembrie 2020

„Am fost primar la 26 de ani, tot independent. Am terminat mandatul, și cred că vreo 12 ani nu am mai făcut politică. Am candidat în 2012 la funcția de senator. A fost singurul ciclu electoral în România când au fost alegeri uninominale pentru parlamentari”, spune Marian Vasiliev.

Acesta a vorbit despre „obsesia frumoasă” a mandatului său de senator, adică despre două legi pe care a încercat să le impună. Este vorba despre castrarea chimică a pedofililor și a violatorilor recidiviști și despre reducerea risipei alimentare. Noi, românii, aruncăm la gunoi cinci milioane de tone de mâncare la gunoi (adică 13.888 de tone pe zi), în condițiile în care 200.000 de copii se culcă flămânzi în fiecare zi. Proiectele au avansat, primul a trecut și de Senat, dar au fost apoi, din diverse motive, blocate.

Marian Vasiliev a fost sincer și a spus că unul dintre motivele principale pentru care candidează la funcția de primar este reacția oamenilor la postările sale pe Facebook. Una dintre ele a devenit virală, a ajuns la aproape 8 milioane de vizualizări. Vorbea în el despre tendința noastră, a românilor, de a ne pune cenușă în cap.

„Atunci când ești candidatul unui partid, tu aproape nu exiști. Luând cele trei partide politice din România (pentru că în România sunt numai trei partide, PSD, PNL și USR, celelalte sunt fan cluburi ale unor lideri politici), trebuie să spun un lucru: dacă iei cei trei candidați și îi înlocuiești cu un obiect de curățenie, cu un mop, de exemplu, va lua același număr de voturi. Va lua tot atât, pentru că ei au masă electorală”, a precizat candidatul independent.

Marian Vasiliev alături de subsemnatul, în timpul emisiunii

Marian Vasiliev a vorbit și despre principalele sale proiecte.

  1. Transformarea Primăriei Constanța în cel mai mare dezvoltator imobiliar din România. „Primăria să gestioneze construcția blocurilor și să-și pună doar un profit de 2%. De aici începe problema construcțiilor din România: orice constructor construiește cu 400 – 500 de euro pe metru pătrat, dar oamenii cumpără cu de două, trei ori mai mult”, spune acesta.
  2. Construirea de micro parcări, adică de parcări subterane, pe 1 – 3 etaje, alocate blocurilor. Deasupra se va pune iarbă. Acestea vor fi oferite constănțenilor contra cost, fără ca primăria să facă profit.
  3. Gestionarea modernă a problemei câinilor și pisicilor fără stăpân. Acest lucru va fi trecut direct în subordinea primarului, iar adăpostul va fi transformat, astfel încât oamenii să îl viziteze ca pe o grădină zoologică (fără să fie una). Oamenii vor putea adopta nu câine, care va sta în acel loc. „Umanitate în orice” este una dintre devizele lui Marian Vasiliev.
  4. Reintroducerea transportului electric în Constanța. Există acum tramvaie moderne, care, pe lângă faptul că sunt ecologice, nu fac nici zgomot mult.
  5. Reabilitarea parcului Tăbăcărie. „Poate fi cel mai modern parc din România”, spune el. Acolo se va introduce un trenuleț electric, vor fi terase.

Deși l-am rugat să se rezume la cinci proiecte, a spus că lista este lungă și a dorit să mai menționeze unul extrem de important: încălzirea orașului.

„CET și RADET sunt două fosile, sunt total depășite. O centrală de apartament are randament de 97%, CET-ul are un randament de 36%. Ar trebui să construim mini CET-uri în cartiere.”, a precizat acesta.

Marian Vasiliev a făcut un lucru inedit. Și-a dat demisia din funcția de primar, la notar.

„Am dat o declarație la notar prin care spun, ca obiectiv, că voi construi primul tronson de apartamente care să nu depășească 27.500 de euro cu TVA inclus (apartamente de două camere, de maximum 55 de metri pătrați). Voi da cheile proprietarilor până în ajunul Crăciunului 2021. Dacă nu o voi face, chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 2021, îmi prezint demisia din funcția de primar al municipiului Constanța”, a precizat Marian Vasiliev.  

La fel va face și cu prima parcare, și cu reintroducerea tramvaielor.

„Am mult mai multe proiecte, dar pentru cinci dintre ele voi face acest lucru”, a conchis candidatul independent.


Comandat de: Marian Vasiliev, candidat independent. Executat de Matca Innovation SRL – portal www.CT100.ro. Cod mandatar financiar: 24200414


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.