Mariana Gâju a ajuns strateg militar. Își dă cu părerea despre războiul din Ucraina și cere bani Europei pentru refugiați

mariana gaju

Mariana Gâju, fost contabil la Cooperativă, ajunsă primar din partea PSD, și-a expus părerile despre războiul din Ucraina și a cerut bani Europei pentru refugiații care vin în România. Asta în condițiile în care comuna Cumpăna are străzi neasfaltate sau străzi care, deși au o pojhiță de asfalt, înhgit la propriu mașini. N-o spunem noi, o arată colegii din presă (vezi AICI).

Recomandare: Oamenii care se dau cu zeamă de lămâie pe față. Îi recunoașteți?

În perioada 3-4 martie la Marsilia a avut loc “Summitul European al Regiunilor și Orașelor”, o reuniune a reprezentanților locali organizată la fiecare doi ani de Comitetul European al Regiunilor pentru a discuta despre viitoarele provocări ale UE.

Mariana Gâju, prim-vicepreședinte ACoR, membră în Delegația României la Comitetului Regiunilor, și-a arătat „susținerea pentru poporul ucrainean” și „a militat pentru egalitatea între statele europene și renunțarea la divizarea acestora în state europene superioare și inferioare care nu au curajul să ceară sprijin”.

Aceasta a cerut grăbirea organizării și pregătirii unei rezistențe asupra oricărui stat al lumii care vrea sa cotropească alte regiuni. Aceasta a comparat lucrările summit-ului cu un front de luptă, însă doar al declarațiilor politice, fiecare lider reprezentant al instituțiilor europene exprimându-și punctul de vedere privind starea critică în care se află omenirea, nu doar UE, prin războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

„Ajutați concret, nu doar prin declarații. Noi românii vom fi acolo și vom apăra nu doar Ucraina ci și intrarea în UE, însă nu vom putea rezista pentru mult timp singuri.”

Recomandare: Primărița Mariana Gâju a permis construcții nelegale, mai mulți înțelepți se străduiesc să rezolve problema

Pentru încetarea acestei acțiuni de cotropire a altui stat, de încărcare a suveranității, în numele delegației României, a solicitat Uniunii Europene să se canalizeze pe două direcții.

„În primul rând toate eforturile diplomatice să se concentreze pe oprirea acestui război nedrept care face ca mame cu sutele de mii cu copii în brațe să părăsească locuințele și să fugă din fața bombardamentelor, lăsând în urmă munca de o viață, dar și soții, bunicii nedeplasabili, iar în cel de-al doilea rând UE să încerce să ofere sprijinul de care are nevoie fiecare țară care găzduiește acești refugiați. Avem nevoie de sprijin financiar și logistic.”

Pentru România s-a cerut ca UE să se solidarizeze cu eforturile care se desfășoară în acest moment pe întreg teritoriul țării, organizând în același timp culoare pentru asigurarea logisticii necesare.

Recomandare: Ce salarii se câștigă în Primăria Cumpăna. Mariana Gâju, peste 14.000 de lei pe lună

„Acolo unde există graniță cu Ucraina, toți românii au făcut scut și front comun pentru a-i primi pe acești oameni. Avem nevoie însă de ajutor, după o săptămână deja se simte nevoia de sprijin.”

“Am fost la Isaccea de Tulcea împreună cu mulți constănțeni cărora le mulțumesc pentru donațiile pe care le-au făcut, atât lor cât și cumpănenilor mei, că au înțeles să ne strângem unul lângă celălalt și să ajutăm! Le mulțumesc, tuturor românilor care își pun casele la dispoziție și resursele pe care le au.”

Recomandare: VIDEO Ce spune Felix Stroe despre strada care îi poartă numele și despre Mariana Gâju

Delegația ACoR la Summitul European al Regiunilor și Orașelor a fost compusă din:

1. Emil DRĂGHICI, președintele ACoR și primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița;
2. Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele ACoR și primarul comunei Cumpăna, județul Constanța;
3. Gheorghe DĂMIAN, președintele Filialei Județene Alba a ACoR și primarul comunei Ciugud, județul Alba;
4. Emil MITRESCU, membru al Rețelei Consilierilor Locali și Regionali ai Uniunii Europene și consilier local al comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița;
5. Alexandra-Corina GHEORGHE, șef birou relații internaționale în cadrul ACoR.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ororile războiului: oamenii părăsesc orașe din Ucraina

sâm mart. 5 , 2022
Ucrainenii își părăsesc orașele bombardate de ruși. Canalul TV Nexta a postat imagini din orașul Iprin, aflat foarte aproape de Kiev. Zeci de oameni, majoritatea femei și copii, părăsesc localitatea. Unii dintre ei au cutii în care-și poartă animalele de companie. Mai mulți militari sunt acolo pentru a le oferi […]

V-ar putea interesa și: