Mariana Gâju, primărița PSD din Cumpăna, ignoră regulile legale de combatere a pandemiei

Mariana Gâju, primărița PSD din Cumpăna, a postat, pe pagina ei de Facebook, un clip cât un autodenunț. Social-democrata vorbește în fața unei camere de luat vederi, fără a purta însă masca de protecție.

La acțiunea la care a participat, se pot vedea în imagini și alte persoane care stau foarte aproape una de alta, dar nu poartă mască.

Articolul 1 din Anexa 1 privind măsurile generale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei și a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 spune clar:

„Se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile publice închise și deschise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, în condiţiile stabilite de legislația în vigoare privind prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.”

Marian Gâju nu desfășura activități sportive, nici nu consuma băuturi, ci ținea un monolog (cam lipsit de sens, de altfel, în care spune că vrea ca pământul să fie ca o stâncă).

Instituțiile statului ar trebui să se sesizeze și să ia măsurile care se impun, mai ales că vorbim despre un conducător al unei comune, care ar trebui să fie model pentru cetățeni, nu primul care încalcă legea.

În Cumpăna se înregistrează 2,7 cazuri de infectări cu Sars-Cov-2 la mia de locuitori.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.