Maricel Cîrjaliu a ajuns să laude proiectele adversarilor politici. El și PSD ce-au făcut 12 ani?

Cristian-Maricel-Cirjaliu-Agigea

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a ajuns să se laude cu proiectele adversarilor politici. De ce? Din disperare, probabil. Când de ani de zile le promiți oamenilor că faci canalizare, școli, etc, dar nu le faci, te agăți de proiectele viabile ale oricui.

„Avem o nouă investiție în Agigea, o investiție pe fonduri europene, care va fi derulată în curând. Pe lângă cele două poduri se va construi încă unul la aproximativ 1 km de podul central (podul vechi). Acesta va ajuta la fluidizarea traficului spre tot sudul litoralului și va debloca localitățile Agigea și Eforie Nord.”, anunță primarul pe Facebook, într-o filmare în care încalcă legea. A uitat să poarte mască, deși a mai fost amendat de poliție pentru acest lucru. Detalii AICI.

Toate ar fi fost bune și frumoase, dacă Maricel Cîrjaliu ar fi avut vreun merit, cât de mic, pentru acest pod. Vă spunem noi: nu are. Ba dimpotrivă. Apropo, nici măcar nu menționează că NU este proiectul său.

Și acum, să explicăm.

Podul despre care vorbește face parte dintr-un proiect amplu, care prevede construirea unui nou drum care să lege municipiul Constanța de sudul litoralului, un drum care să ocolească actualele localități. Proiectul este vechi de vreo 10 ani. După ce a zăcut în sertare atât amar de vreme, a fost descoperit de Marian Crușoveanu, actual parlamentar PNL, fost consilier județean. Acesta are trei mari merite: și-a dat seama imediat de necesitatea acestui drum și, mai important, a început să bată la uși pentru a-l pune în mișcare. A vorbit cu toți cei implicați, de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța la ministrul Transporturilor. Al treilea merit al său este că i-a convins pe cei responsabili să lucreze pentru a face primii pași concreți.

„Proiectul este intitulat oficial „Alternativa Techirghiol”. Este drumul care va decongestiona traficul spre și dinspre sudul litoralului. Va începe de pe Autostrada 4, de la viitorul nodul rutier de la Cumpăna, și se va descărca în sensul giratoriu din Olimp. Toată lumea, inclusiv politicieni, miniștri, când vine vara și stau la coadă cu orele pe drumul spre sudul litoralului spune că trebuie făcută o rută ocolitoare. Neapărat! Când ajung acasă uită. Noi, cei care trăim aici, în județul Constanța, ne lovim zi de zi de această problemă. Noi nu uităm!”, spunea Marian Crușoveanu, încă din noiembrie 2020.

Mai jos aveți traseul drumului, pe care l-a prezentat încă de atunci

Ce făcea atunci Maricel Cîrjaliu? Critica de zor PNL. Ba mai mult, din informațiile noastre, chiar încerca să pună bețe-n roate acestui proiect. Cam prin perioada aceea, veniseră în Agigea reprezentanții firmei care realiza studiile geo pentru proiect. În loc să fie ajutați cu tot ce le trebuie, li s-au pus piedici, ba chiar s-ar fi ajuns la niște amenințări de genul „ce căutați voi aici”.

Dacă tot i se pare acum o idee bună, avem o întrebare. Retorică, evident. De ce nu a făcut nimic 12 ani pentru a se construi un nou pod? Să nu uităm, Maricel Cîrjaliu este vicepreședinte PSD Constanța, partid unde președinte este Felix Stroe, care a fost ministru al Transporturilor. Cât de ușor i-ar fi fost lui Maricel să-l convingă pe colegul său! N-a făcut-o. Vine acum și se laudă. Ba mai mult, minte, așa cum a mai făcut-o, și în declarații pe Facebook, și în relația cu alegătorii. Spune, de pildă, că va fi un proiect finanțat cu fonduri europene. Acest lucru nu a fost încă stabilit. N-avea de unde să știe Cîrjaliu acest lucru.

Singurul merit al primarului Maricel este că a emis un aviz pentru construirea acestui drum. O chestiune formală. Au emis astfel de avize toți primarii prin care va trece noul drum, Alternativa Techirgiol.

Nu știu de ce, situația asta îmi aduce aminte de o căpușă care se hrănește cu sângele organismului gazdă. Poate mă-nșel. Vouă?

Vă recomandăm și:

Maricel Cîrjaliu, Felix Stroe și Alinuța sadica

Senatorul Remus Negoi, revoltat de situația din Agigea. A dat de pământ cu Maricel Cîrjaliu și Felix Stroe VIDEO

Fuga primarului din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atenție de unde cumpărați alimentele de Paște

mie mart. 24 , 2021
În scopul prevenirii apariţiei de toxiinfecţii alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice, Sărbătorilor Pascale Ortodoxe și zilei de 1 Mai  când se comercializează o cantitate mai mare de produse alimentare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa va dispune măsuri specifice de monitorizare, supraveghere şi control sanitar veterinar a […]

V-ar putea interesa și: