Maricel Cîrjaliu, la un pas de a pierde funcția de primar în Agigea

sah cristian maricel cirjaliu

Zilele lui Cristian Maricel Cîrjaliu în funcția de primar al comunei Agigea par numărate. Echipa USR din localitate, sătulă de modul discreționar, aroganțele și lipsa de rezultate de care a dat dovadă primarul PSD, a inițiat o strângere de semnături pentru a organiza un referendum pentru demiterea edilului.

Au fost și sunt alături de USR atât oameni simpli, care au votat în număr mare, în ciuda presiunilor de a nu o face, dar și personalități ale statului român.

S-a ajuns la un punct culminant la acestei aventuri. Mai e nevoie de numai 50 de semnături și referendumul intră în linie dreaptă.

„Situația din administrația publică locală Agigea a devenit cunoscută la nivelul înaltei conduceri a Senatului României dar și al reprezentanților din Comisia Europeană.Astfel, pentru că demersul nostru este unul legitim, suntem susținuți atât de senatorul Remus Negoi, cât și de Nicu Stefanuta, europarlamentar, și chiar de Anca Dragu, președintele senatului din România.Mai avem nevoie de puțin peste 50 de semnături pentru a depune cererea de organizare a referendumului pentru demiterea primarului. Vă așteptăm alături de noi!”, au transmis reprezentanții USR.

Odată demarat, ținând cont de numărul mare de semnături necesare și de nemulțumirea multor locuitori din Agigea și Lazu, demiterea efectivă a primarului pare inevitabilă.


Reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților CÎRJALIU CRISTIAN MARICEL, la data faptei și în prezent primar al comunei Agigea, județul Constanța, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și CALUST ANCUȚA, la data faptei secretar al comunei Agigea, județul Constanța, pentru comiterea infracțiunii de complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

Inculpatul Cîrjaliu Cristian Maricel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.
Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel.
În demersul său infracțional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuța care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.
Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.

În cursul urmăririi penale societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Vă recomandăm și:

Conducerea PSD Constanța se leapădă, pentru a doua oară, de Maricel Cîrjaliu

Maricel Cîrjaliu a ajuns să laude proiectele adversarilor politici. El și PSD ce-au făcut 12 ani?

Fuga primarului din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Un hot ordinar,care cunoaste sistemul,critica pe altii dar el fura in continuare ca in codru!

Leave a Reply

Your email address will not be published.