Maricel Cîrjaliu, primar PSD: rata la bancă este mai mare decât toate veniturile declarate

Cristian-Maricel-Cirjaliu-Agigea

Agenția Națională de Integritate l-a luat la puricat pe primarul din București, Nicușor Dan, pentru niște chestiuni minore. Vom vedea dacă e vinovat sau nu. A sesizat Parchetul, Instituția Prefectului şi Curtea de Conturi.

Este interesant cum ANI nu a văzut însă niciodată cum primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, are declarația de avere goală.

Nu mai are nicio firmă, nu are nici casă, nici terenuri, nici mașină, nici bani în bancă, nici acțiuni la firme, nici ceasuri scumpe, nimic.

Are însă o datorie la bancă în valoare de 1.333.422 lei, scadentă în 2036, pe care trebuie să o plătească din salariul de primar, care a fost de 86.340 pe an. Asta înseamnă 7.195 de lei pe lună.

Primarul nu precizează în ce lună din 2036 e scadent creditul. Să presupunem că e în decembrie – cel mai lung termen posibil. Declarația e întocmită în iunie 2022, deci are la dispoziție 175 de luni. Asta înseamnă o rată de 7.619 lei pe lună.

Aritmetica ne arată că, dacă folosește toți banii câștigați, potrivit declarației de avere, nu-i ajung să-și plătească datoria. De fapt, Cîrjaliu, primar și vicepreședinte PSD, ar mai avea nevoie de circa 424 de lei pe lună numai ca să-și plătească rata.

Se cuvin însă două precizări. Unu: în urmă cu mai mulți ani, în declarația sa de avere apăreau mai multe firme. Doi: primarul este judecat într-un dosar penal instrumentate de DNA pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, într-un dosar în care societatea păgubită s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Recomandare: Adevărul despre Maricel Cîrjaliu și corupția din Agigea

Declarația de avere, așa cum a fost postată pe site-ul primăriei din Agigea, o puteți consulta mai jos.

ANI nu s-a întrebat din ce trăiește primarul din Agigea.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Maricel Cîrjaliu, primar PSD: rata la bancă este mai mare decât toate veniturile declarate

  1. vreau sa stiu cum iau astia atitia bani de la banci si cu ce gireaza caci eu pentru citeva zeci e mii mi s-a cerut o garantie enorma de trei ori suma dorita plus giranti pe care nu i-am gasit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vunk va concerta la Centrul Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

joi feb. 23 , 2023
De ziua femeii, turneul „Tu și dragostea”, ce va purta formația VUNK prin toată țara în primăvara acestui an, ajunge în orașul de la malul mării. Concertul va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru tineret „Jean Constantin”, care aparține Consiliului Județean Constanța. Biletele pot fi achiziționate de pe iabilet.ro […]

V-ar putea interesa și: