Marina Tower – un bloc ce se vrea a fi de fițe – a primit o amendă de 20.000 lei de la Garda de Mediu

Marina Tower este un bloc ce se vrea a fi de fițe. De la începutul construcției, patronii au organizat întâlniri cu potențiali clienți la care aduceau șampanie cu roaba.
În stânga, Marina Tower, așa cum ar trebui să arate la finalizare. În dreapta, imagini de pe șantier cu apa deversată în Marea Neagrî

Marina Tower este un bloc ce se vrea a fi de fițe, în zona cluburilor din Mamaia. De la începutul construcției, patronii au organizat întâlniri cu potențiali clienți la care aduceau șampanie cu roaba.

Garda de Mediu a descoperit însă probleme mari la Marina Tower, pentru care a aplicat o amendă de 20.000 de lei.

„Urmare a unui videoclip apărut in spațiul on-line, comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au efectuat verificări la organizarea de șantier a proiectului din statiunea Mamaia. S-a constatat ca apa de la lucrările de fundare a imobilului de pe str. Lamia se evacuează prin pompare in mare, prin intermediul furtunelor amplasate pe plaja. Conditiile stabilite prin avizul emis de ABA Dobrogea Litoral privind evacuarea apelor de epuisment, respectiv monitorizarea volumelor de apa evacuate, realizarea analizelor pentru apa evacuata in mare, poziționarea si fixarea furtunelor astfel incat sa nu se afecteze plaja in zona de descarcare nu au fost respectate, fapta ce constituie contravenție prevazuta de OUG 202/2002 privind gospodarirea integrata a zonei costiere si se sancționează cu amenda cuprinsa intre 10.000 lei si 20.000 lei. Societatea care realizează lucrari de construire a fost sancționată cu amenda de 20.000 lei si s-au dispus masuri de remediere a neconformităților identificate pe timpul controlului.”, a declarat directoarea Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu.

Imaginile pot fi urmărite mai jos.

Presa a scris că aici au semnat deja promisiuni de vânzare – cumpărare pentru apartamente Adrian Mutu, Codin Maticiuc și fratele Simonei Halep.

Mai scump decât pe Coasta de Azur

Deși construcția din Mamaia este încă la stadiul incipient și blocul va fi gata cel mai probabil în 2023, prețul cerut pentru un apartament de două camere rivalizează cu cele din cele mai căutate stațiuni de pe coasta de Azur, căutate de turiști din întreaga lumea.

Prețul cerut pentru un apartament de două camere în Marina Tower – așa fost botezat blocul – este de 364.000 de euro la care se adaugă TVA, adică vorbim de un total de 433.160 de euro. Apartamentul are 51 mp utili, deci ajungem la un preț de 8.493 de euro pe metri pătrat util, 74 metri pătrați construiți și 110 mp în total (cel mai probabil, diferența provine de la balcon).

Mai multe persoane cunoscute din România au anunțat că vor să-și cumpere sau că și-au cumpărat apartamente aici. Le credem pe cuvânt. Evident, prețurile tranzacțiilor – dacă au avut loc – nu sunt publice.

Pentru că aminteam de Coasta de Azur, iată cât costă un apartament în superba localitate Villefranche-sur-Mer, aflată între Nisa și Monaco, un paradis turistic. Am ales un apartament care are vedere directă la mare. Are 88 de metri pătrați și îl puteți cumpăra cu 350.000 de euro. Detalii AICI.

Cine este beneficiarul

Beneficiarul blocului este un PFA, și anume PFA Panait Ion Ilie. Constructor și proiectant este MCF Construct 2000 SRL, care are sediul în boxa numărul 3 de la demisolul unei clădiri din zona peninsulară a Constanței. Firma este deținută de Panait Cristian Gabriel, fiul lui Panait Ion Ilie. Firma mai construiește blocul Tomis Tower, de la intrare in Constanța dinspre Ovidiu, ansamblul Aviatorii Residence, dar și un bloc pe strada Primăverii din Constanța. A mai construit, printre altele, trei blocuri în Mamaia, pe malul lacului.

În 2021 a avut o cifră de afaceri de 3.798.854  lei, un profit de 173.275 lei și datorii totale de 54.586.850 lei.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Marina Tower – un bloc ce se vrea a fi de fițe – a primit o amendă de 20.000 lei de la Garda de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum sărbătorește CMSN Ziua Dobrogei

lun nov. 7 , 2022
Cu ocazia aniversării „Zilei Dobrogei”, celebrată în fiecare an la data de 14 noiembrie, marcând momentul în care, în anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul național, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța organizează două evenimente: ACVARIU • „Ziua Dobrogei”- expoziție foto realizată de elevi din diferite unități școlare […]
cmsn

V-ar putea interesa și: