Marinari sau sclavi moderni?

Marinari aflați în grevă pe o navă aflată în Portul Constanța

Membrii echipajului navei Argo, aflată în Portul Constanța, au intrat ieri în grevă.

Azi au afirmat ca si-au plătit din banii lor alimentele pentru a putea continua voiajul si a ajunge in bune conditii cu nava in portul de destinatie.

Aceștia au asigurat ca imediat ce vor fi plătiți vor relua lucrul. Navigatorii au primit mai multe amenințări de la armator în decursul zilei de ieri pentru a înceta greva.

„Vom informa autoritățile din portul Constanța și suntem siguri ca monitorizeaza acest conflict sa nu degenereze și vor apara dreptul fundamental al navigatorilor de la bordul navei Argo, dreptul la salariu în urma muncii prestate. Munca fără plata este sclavie, iar sclavia a fost abolită.”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România are 23 de hectare noi de plajă

mie feb. 21 , 2024
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, s-a aflat astăzi în vizită de lucru în județul Constanța. Cu această ocazie a participat la recepția lucrărilor pentru Lotul 4 – Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc. „La Eforie, discutăm […]

V-ar putea interesa și: