Marinari ucraineni fac grevă în Portul Constanța pe o navă cu pavilion german

Echipajului unei nave care a sosit la Constanța cu o mie de tone de grâu este în greva pentru neplata salariilor, a transmis Sindicatul Libera al Navigatorilor.

Echipajului navei Argo sub pavilion Germania format din 5 membri, toti din Ucraina, au declarat grevă pentru neplata salariilor de mai multe luni. Suma salariilor neachitate depășește 29.000 de euro. Nava a încărcat din Novi Sad.

„Un membru al echipajului a declarat ca familia lui trece prim momente groaznice, nu au bani pentru a își procura cele necesare, s-au împrumutat pentru a supraviețui. Acum trebuie sa achite împrumuturile.
Agentul din portul Constanța, totodată și broker, așteaptă marfa încărcată pe aceasta nava cu maxima urgență.
Amatorul a fost contactat de ITF. Acesta a spus ca încearcă sa negocieze cu echipajul pentru a introduce nava la descărcare. Referitor la plata salariilor restante, acesta a spus ca aceste timpuri sunt foarte dificile pentru a plăti salariile angajaților.”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele SLN.

ITF atrage atenția ca în ultima perioada în portul Constanța se înregistrează destul de multe nave Maritime dar în special fluviale care nu satisfac standardele acceptate, echipajele sun practic părăsite pe nave, în frig, fără apa și alimente și cu salarii neachitate de luni de zile.

Nava Argo aparține societății Saduni Cargo Ship doo și transporta cereale pentru un charter important din domeniul agriculturii.

Marinarii fluviali au probleme serioase în acest sector și pe cale de consecință, nivelul de calitate a scăzut drastic în aceasta industrie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cu tractorul pe contrasens, pe autostradă

mar feb. 20 , 2024
Un incident șocant a avut loc pe Autostrada A4 Ovidiu – Agigea în zona intersecției cu drumul către localitatea Poiana. Un conducător auto a avut parte de o experiență traumatizantă în timp ce circula pe banda a doua în sensul giratoriu. În momentul în care se apropia de intersecție, șoferul […]

V-ar putea interesa și: