Marinarii care au intrat în grevă pe o navă aflat în Portul Constanța și-au primit banii

După aproape o zi de grevă, toți cei 5 navigatori de pe nava ARNO sub pavilion Germania și-au primit salariile restante la zi și banii pentru alimentele achiziționate, a anunțat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Aceștia și-au reluat lucrul și nava este la dispoziția celor care trebuie să opereze în portul Constanța.
Din păcate, în ciuda tuturor avertismentelor, a fost nevoie de un protest total pentru ca drepturile fundamentale ale navigatorilor să fie achitate la zi.

„Din informațiile primite, primitorii mărfii vor aplica penalități contractuale de întârziere destul de mari armatorului rău platnic.
Sperăm ca prin această acțiune dar și prin multele exemple din anii trecuti, armatorii, operatorii, agenții, autoritățile să înțeleagă importanța păltii drepturilor navigatorilor conform contractului în fiecare lună lucrată, a aplicării standardelor referitoare la condițiile de muncă si viață la bord, a obligativității contractului colectiv de muncă care acordă părților drepturi dar și impune responsabilități și mecanisme de corectare.
Având în vedere numărul mare de probleme din sectorul navigației interioare(inland) care se înregistreaza frecvent în porturile noastre, Sindicatul Liber al Navigatorilor va propune în urmatorul Congres ITF, finanțarea unui birou de informare și preluare/rezolvare a problemelor navigatorilor din acest sector sau chiar înființarea unei secțiuni speciale “inland” INS (Inland Navigation Section).
Echipajul navei ARGO multumește ITF , SLN și tuturor canalelor media care au ajutat ca ei să își facă auzită vocea și strigatul de ajutor pentru rezolvarea acestei probleme.
Solidaritatea de care au dat dovada a făcut posibil ca salariile să le fie plătite rapid așa cum trebuia făcut încă de ieri.”, au transmis reprezentanții SLN.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban – premieră la Teatrul de Stat Constanța

mie feb. 21 , 2024
„A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban este prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța (TSC). Biletele au fost epuizate pentru toate cele șapte reprezentații din luna februarie și martie, astfel încât TSC a programat o reprezentație suplimentară la matineu, duminică, 25 februarie, […]

V-ar putea interesa și: