Marius Bațu a murit la 65 de ani. Pierdere imensă pentru muzica folk românească

Marius Bațu, unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică folk din România, s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Născut pe 30 octombrie 1959, în Constanța, Bațu a fost cunoscut pentru activitatea sa în formațiile Poesis și Pasărea Colibri, dar și pentru numeroasele colaborări cu artiști renumiți.

Artistul urma să susțină un concert sâmbătă, 23 noiembrie, la Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj, la evenimentul intitulat „Rădăcini în vers și cântec”. Trista veste a șocat lumea muzicală, iar cei care l-au iubit îi deplâng plecarea.

Carieră de peste patru decenii, dedicată folkului și muzicii românești

Marius Bațu a debutat în 1977, când a fondat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis, devenit emblematic pentru muzica folk din România. Între 1982 și 1985, a activat în cadrul Cenaclului „Flacăra”, captivând publicul cu sensibilitatea și profunzimea muzicii sale. După o perioadă petrecută în Germania, Bațu s-a întors în România în 1994, reluând activitatea cu Poesis și lansând albumul „Cântec Șoptit” în 1996.

A urmat o colaborare fructuoasă cu formația Holograf, contribuind la albume celebre precum „69% Unplugged”, „Supersonic”, „Undeva departe” și „Holografica”. În aceeași perioadă, Bațu a lucrat alături de artiști mari precum Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Ovidiu Lipan Țăndărică și Stepan Project, aducându-și aportul la proiecte care au definit muzica românească.

În 2001, Marius Bațu s-a alăturat trupei Pasărea Colibri, lansând albumul „Încă 2000 de ani” și consolidându-și locul în peisajul folk-ului românesc. Melodii precum „Elegie” și „Cântec Șoptit” au rămas în inimile fanilor, marcând o perioadă de aur a muzicii folk.

„L-a iubit sincer și nici folkul nu l-a trădat”

Bațu a rămas fidel folkului pe parcursul întregii sale cariere, cântând despre dragoste, frumusețe și căutarea sensului vieții. Vocea sa caldă și stilul său unic l-au transformat într-un artist emblematic, a cărui moștenire va inspira generațiile viitoare.

În 2007, la 30 de ani de la înființarea Poesis, Bațu și Baboi s-au reunit pentru a lansa albumul „Babilon”. Prin acest proiect, artistul a demonstrat încă o dată profunzimea și pasiunea care i-au definit întreaga carieră.

Moartea lui Marius Bațu lasă un gol imens în inimile fanilor și colegilor de breaslă. Artistul va rămâne în amintirea tuturor prin muzica sa și prin felul în care a redefinit folkul românesc. Odihnească-se în pace!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Echipa de campanie a lui Mircea Geoană, gafă penibilă după meciul Farul – Oțelul

sâm nov. 23 , 2024
Vineri seară, 22 noiembrie 2024, un moment emoționant dedicat unui suporter decedat al Farului Constanța a fost greșit interpretat de echipa de campanie a candidatului independent la prezidențiale, Mircea Geoană. În timpul meciului dintre Farul și Oțelul Galați (scor 0-1), galeria Farului a afișat un banner cu mesajul „Mircea, mereu […]

V-ar putea interesa și: