Marius Bodochi, Lari Giorgescu și Adrian Nour, la FITIC

Distribuie:

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa vă aşteaptă și în week-end la teatru – Teatru de Stat şi Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“.

Iată programul zilei de astăzi:

26 octombrie 2019

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“

 13.00 – Treapta a noua – Trupa Victory of Art

Treapta a noua este o piesă care pune în discuție importanța responsabilităților în familie. Un umor fin însoțește peste tot drama unei mame care încearcă cu disperare să recucerească dragostea fiicei sale, pe care a părăsit-o în urmă cu șase ani.

15.00 – Exploziv – Trupa Mircea Albulescu

Reprezentativ pentru viața oricărui licean, spectacolul „Exploziv“ tratează tema adolescenței prin filtrul societății contemporane care favorizează ascensiunea socială în detrimentul moralității.

Inspirată după celebra dramă grecească, „Bacantele“, spectacolul menține stilul clasic, dar reinventează personajele, transpunându-le într-un context actual. Astfel, acțiunea armonioasă este perturbată de apariția unui personaj intrigant, Denis, ce reușește să evidențieze trăsăturile negative ale fiecărui personaj.

17.00 – Douăzeci – Trupa Acting up

De la trauma din clasa a II-a, în care profesoara te-a pus să joci într-un spectacol, până la dorința de a intra într-o trupă de teatru, unde trebuie să îi faci față dicției. Toate acestea au ca scop familiarizarea spectatorului cu problemele ce pot fi întâmpinate în manifestarea unei pasiuni ca teatrul. Într-o serie de exemple hilare, spectacolul dă dovadă că actoria poate fi un lucru periculos și trebuie să fie evitată cu orice preț.

18.30 – Strip-tease – Trupa Aici

Închide ochii și gandește-te la cea mai frumoasă zi din viața ta, gândește-te la cea mai importantă persoană, la cele mai splendide momente pe care ai reușit să le trăiești până acum sau la cele care așteaptă să fie trăite, doar închide ochii și gândește-te la toate astea.

După ce te-ai gândit la aceste lucruri, deschide ochii și imaginează-ți că toate cele mai sus enumerate îți sunt răpite pentru totdeauna.

Spectacolul STRIP-TEASE spune povestea a doi oameni aruncați într-un spațiu necunoscut, care încearcă, prin orice mijloace posibile, să scape, fie cu riscul de a-l sacrifica pe celălalt, fie cu riscul de a distruge orice virtute morală și etică.

21.00 – Absinth – U.N.A.T.C. București

Copilul nu are dreptul la replică, nu este ascultat, nu este crezut. Este forțat să ducă o viaţă în care nu crede şi de la care nu mai are nicio aşteptare. Nu i se acordă credit. Nu este întrebat de dorinţe sau dureri. Îşi caută alinarea şi înţelegerea în extreme şi sfârşeşte prin a alege alinarea, înţelegerea şi libertatea supremă – moartea. Dar este moartea cu adevărat o eliberare, atunci când rămân treburi nerezolvate în lumea terestră, concretă?

Teatrul de Stat Constanța

15.00 – Poveste din patria noastră – Teatrul Arte dell’Anima

„Teatrul e un mijloc de socializare și de promovare a valorilor. Nu e o ședință cu părinții, nu venim la teatru să mâncăm semințe și să vedem prostii, că pe alea le vedem la orice colț de stradă“ – sunt vorbele cenzorului din piesă. Cu toate că „Arta cere sacrificii”- este o zicală pe care o auzim la tot pasul. Durerea și sacrificiul sunt prezente în viața artiștilor în momentul în care simți că ceea ce faci este singurul motor care te duce mai departe. Dar când scopul este altul, atunci lucrurile pot lua o turnură greșită.

18.00 – Iona – Teatrul Dramaturgilor Români (OFF)

De: Marin Sorescu

Coordonarea scenică: Victor Ioan Frunză

Decor: Vladimir Turturică

Costume: Corina Boboc

Muzica originală: Lucian Maxim

Distribuția: Lari Giorgescu, Adrian Nour, Lucian Maxim

IONA este un spectacol care pune accent pe bogăția interioara a personajului, textul fiind servit și potențat prin muzica special compusă, interpretată live, iar cei doi muzicieni devin și personaje ale poveștii. Gestul și limbajul corporal capătă o importanță cu totul specială în acest cadru. Elementele de decor și recuzită au o valoare simbolică și sunt reduse la strictul necesar tocmai pentru a putea oferi spectatorului o deschidere mai mare către imaginar, profunzime și sens.

Caracterul de „spectacol – concert“ face ca toate acestea să fie posibile.

În această seară, de la ora 21.00, la Teatrul de Stat îi putem vedea pe scenă și pe Marius Bodochi, Dana Dumitrescu și pe Marian Adochiței, în cehovianul Ursul, în regia lui Felix Alexa.

Un bărbat şi o femeie care au avut experienţe traumatizante cu sexul opus, hotărând, din motive asemănătoare, să trăiască singuri, se întâlnesc, se ciocnesc, aproape până la a se duela cu pistoalele, şi se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel. O bijuterie de piesă, apreciată de publicul de toate vârstele şi de orice condiţie, ideală pentru o primă întâlnire cu teatrul, pentru că poate genera dragoste la prima vedere şi dependenţă pe termen lung.

          Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2019, ediţia a IV-a, este organizat de Asociaţia Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.