Marius Petre, urmașul lui Valentin Vrabie la Peștera

Marius Petre, candidat independent la Primăria Peștera
Marius Petre, candidat independent la Primăria Peștera

Marius Petre va candida ca independent la Primăria Peștera. Este o mutare oarecum surprinzătoare, anunțată de Valentin Vrabie chiar în ziua în care și-a dat demisia. Surprinzătoare chiar și pentru Marius Petre, care ocupa o funcție călduță la Inspectoratul Școlar Județean, instituție care îi recunoscuse rezultatele avute ca director de școală în Peștera.

”Din punctul meu de vedere, această candidatură a venit într-un mod logic. Logic înseamnă nu că m-am așteptat la ea, ci logic în sensul că propunerea de candidatură a venit din afară. Nu m-am autopropus, nu m-am gândit la așa ceva, ci oamenii din afară, oamenii din comunitate au venit și mi-au propus să facem lucruri bune împreună, să continuăm lucrul făcut vreme de opt ani de o echipă, respectiv echipa primarului Valentin Vrabie”, a spus el.

Directorul de școală și ex-inspectorul școlar recunoaște că nu are experiență administrativă, dar subliniază că acest lucru nu este neapărat un dezavantaj.

”Am o întreagă echipă în spate. Nu vin la primărie singur și nu am de gând să fiu primar singur împotriva tuturor. Dimpotrivă, vin cu toată echipa care l-a avut în frunte pe primarul Valentin Vrabie timp de opt ani de zile. Împreună cu aceasta vom păstra ceea ce s-a făcut în comuna Peștera și vom continua”, a spus Marius Petre.

Să calci pe urmele lui Valentin Vrabie nu este ușor. Peștera este o oază a județului Constanța, o grădină frumoasă, iar misiunea viitorului primar nu va fi deloc ușoară.

”În comuna Peștera sunt pretenții, atât din exterior, cât și din interior. Oamenii din Peștera au așteptări. Cu zece ani în urmă poate nu aveau nici speranță, dar acum au așteptări. Este o responsabilitate imensă să le duci la îndeplinire”, a spus acesta.

Marius Petre nu vine însă la primărie numai cu lozinci, ci și cu proiecte concrete. Concret, printre acestea se numără instalarea gazelor în comuna Peștera, realizarea sistemului de canalizare și îmbunătățirea infrastructurii, adică asfaltarea restului de străzi, lucru care se poate face după ce sunt introduse celelalte utilități.

Este ceva însă mult mai important.

”Vin din domeniul educației și e normal ca educația să fie, așa cum a fost în ultimii ani, prioritatea zero, mai ales în condițiile au început deja să dea și roade. Orice pas greșit sau orice întrerupere a acestui sprijin ar însemna întoarcerea cu peste zece ani în urmă”, spune Marius Petre.

Concret, acest lucru înseamnă că elevii vor fi sprijiniți în continuare prin asigurarea transportului sau a decontării acestuia de la domiciliul către școala din localitate, dar și către liceele din alte localități (Medgidia, Cernavodă, Castelu, Poarta Albă și Constanța). Familiile elevilor primesc la fiecare început de an, și vor primi și în continuare, toate cele necesare, printre care se numără rechizitele și chiar uniforma școlară.

Una dintre moștenirile grele pe care le va avea Marius Petre în calitate de viitor primar este să urmeze exemplul lui Valentin Vrabie, care le-a oferit copiilor în ultimii ani biciclete și tablete. Marius Petre spune că aceste cadouri au izvorât din niște nevoi ale copiilor, nevoi care au fost identificate de primarul Vrabie.

”Vom căuta să identificăm în continuare, împreună cu familiile, nevoile copiilor și să acționăm în consecință”, a precizat acesta.

Un alt subiect pentru care se va bate este cel al agriculturii. În Peștera, domeniul este controlat de marii agricultori. Acești investitori, care oferă locuri de muncă, trebuie sprijiniți și vor fi sprijiniți, dar trebuie avuți în vedere și oamenii simpli.

”În calitate de primar, voi găsi un echilibru, o cale de dialog între cele două părți, astfel încât lucrurile să fie acceptate de toată lumea”, a spus Petre.

Marius Petre va candida ca independent pentru Primăria Peștera, pentru că un primar trebuie să facă politica cetățeanului, să fie un ales al comunității:

”Voi lucra însă cu orice membru al unui partidului politic trimis de comunitate în Consiliul Local, pentru că aceea este voința comunității și nu pot decât să o respect”.

Marius Petre este născut în satul Izvorul Mare, comuna Peștera, are două fete frumoase. A fost directorul școlii din Peștera, inspector școlar, iar în prezent este profesor de istorie în cadrul școlii. A învățat la școala din Peștera ca elev, după 1990 a făcut liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia, apoi a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității Ovidius (1997 – 2001), și-a făcut masterul tot acolo, urmat de un alt master în management educațional la SNSPA București. Și-a dat doctoratul în 2013 cu lucrarea Relații politice diplomatice între România și Italia între 1935 și 1940.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elevii de la Școala ”Gheorghe Țițeica”, ”Mai buni, împreună”. GALERIE FOTO

joi apr. 21 , 2016
În cadrul proiectului național ”Săptămâna altfel” din perioada 18-22 aprilie 2016, la Școala Gimnazială nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” s-au derulat numeroase ateliere și activități interdisciplinare și sportive în care elevii și-au putut descoperi pasiuni noi sau și-au putut pune în practică talentul într-un domeniu deja cunoscut. Toate activitățile derulate în […]

V-ar putea interesa și: