Marsuinii, victime inocente ale războiului din Ucraina

Nu numai oamenii, ci și marsuinii au de suferit de pe urma războiului din Ucraina. Unii au fost arși, alții au suferit leziuni interne și nu se mai pot orienta.

Un semnal de alarmă a tras biologul Răzvan Popescu Mirceni, care conduce ONG-ul Oceanic Club.

„Victime serioase ale războiului și în rândul populației de cetacee din Marea Neagră. Azi prietenul meu Atanas Rusev m-a informat că în Bulgaria la vărsarea râului Ropotamo în mare au apărut mai mulți marsuini în incapacitate de orientare și foarte slabi. Câțiva aveau arsuri de la explozii ale unor bombe cel mai probabil aduși de curenți (ei nemaifiind capabili de orientare) tocmai în sudul Bulgariei. Imaginați-vă că delfinul din imagine care are o plagă arsă extinsă era încă viu la momentul fotografiei. Estimăm că nu s-au putut hrăni în ultimele cel puțin 10 zile având în vedere grosimea țesutului adipos. Cei care nu au fost arși au suferit leziuni interne fiindu-le afectată grav capacitatea de orientare. Nu vreau să îmi imaginez durerea pe care o simte acest biet animal.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Marsuinii sunt un grup de mamifere marine, toate clasificate în familia Phocoenidae. Există șapte specii de marsuini. Acestea sunt mici balene cu dinti, care sunt foarte de aproape înrudite cu delfinii oceanici.

Fotografiile sunt realizate de Kosta Atanasov.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se împlinesc 12 ani de când delfinii Ni-Ni şi Chan-Chan au ajuns în Constanța

Dum mai 29 , 2022
Astăzi se împlinesc 12 ani de când delfinii Ni-Ni şi Chan-Chan au ajuns de la Aquarium Beijing la Delfinariu Constanța. Pe 1 iunie 2010, aceștia au susținut prima reprezentanție. Au fost aduși trei delfini, dar unul dintre ei, Pei-Pei, a murit între timp. În 2016 li s-a amenajat un nou […]

V-ar putea interesa și: