Martina Navratilova, diagnosticată cu două tipuri de cancer

Martina Navratilova a câștigat 59 de titluri de mare șlem, dintre care 18 în proba individuală

Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova a fost diagnosticată cu două tipuri de cancer: la gât şi la sân.

„Ghinionul acesta dublu e serios, dar reparabil,” a declarat Martina Navratilova, notează The Times. Fosta tenismenă americană cu origini cehoslovace va începe tratamentul în luna ianuarie. 

„Sper la un deznodământ favorabil. Va durea pentru o perioadă dar voi lupta cu tot ce am,” a spus fostul numărul 1 mondial, în vârstă de 66 de ani.

Navratilova, câştigătoare a 59 de titluri de Grand Slam la simplu şi la dublu, nu va merge la Australian Open, luna aceasta, unde urma să lucreze ca expert TV, dar, într-o declaraţie a reprezentantului, se arată că prognosticul este bun.

„Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în ​​stadiul I. Prognosticul este bun şi Martina îşi va începe tratamentul luna aceasta. Tipul de cancer este HPV şi acest tip răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în ​​timpul Turneului Campioanelor de la Fort Worth. Deoarece acesta nu a scăzut, a făcut o biopsie, iar rezultatele au relevat că are cancer la gât în stadiu 1. În timpul în care Martina era supusă analizelor pentru gât, la sânul ei i s-a găsit o formă suspectă, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind cancer, fără legătură cu cancerul la gât. Ambele aceste tipuri de cancer sunt în stadiile incipiente”, a spus reprezentantul fostei sportive.

Partea optimistă constă în constatarea problemelor de către medici în fază incipientă a cancerului. Peste 90% din pacienții diagnosticați cu cancer la gât în faza 1 reușesc să se vindece, informează Standard

Acesta a precizat că Martina nu va dezbate turneul Australian Open pentru Tennis Channel din studioul lor, dar speră să se poată alătura „din când în când prin Zoom.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Mesajul soției unui ucrainean celebru ucis în război: „Nu ştiu cum să trăiesc şi să respir fără tine. Nu ştiu dacă voi mai putea visa vreodată”

lun ian. 2 , 2023
Viktor Onisko, un editor de montaj celebru al cinematografiei din Ucraina, care se înrolase în armată, a fost ucis pe front, a anunţat luni Ministerul ucrainean al Apărării, fără a oferi mai multe detalii, relatează CNN. „AViktor Onisko a lucrat la filme ucrainene celebre, printre care „Turnul de veghe”, „The […]

V-ar putea interesa și: