Marusia, delfin adus din Ucraina în Constanța, este gestantă. Cui va aparține puiul

Marusia, una dintre vedetele aduse de la Odesa pe litoralul nostru, este gestantă, a anunțat Știrile Pro TV.

Sarcina a fost depistată întâmplător la analizele periodice. Deși va deveni mamă, Marusia face încă sărituri spectaculoase, alături de partenerul ei, în bazinul care adăpostește, în total, șase delfini.

Patru delfini, printre care Marusia și partenerul ei, Veterok, au ajuns în luna mai pe litoralul nostru, de la Delfinariul din Harkov. Marusia are 7 ani, iar îngrijitorii și-au dat seama că va avea un pui dupa ce i-au facut analizele.

Elena Kolmogorova, instructor delfini: „Înainte de a pleca din Harkov am luat probe de progesteron, rezultatul a fost negativ. De obicei, o dată pe lună luăm probe de sânge, de respirație și de progesteron nivelul era foarte ridicat.”

Florin Alex, instructor delfini: „Ei, oricum, își ascund foarte bine chestiile astea. Fiind în natură, gândește-te că trebuie să ascundă că sunt însărcinate, pentru prădători, pentru anumite chestii.”

Gestația unui delfin din specia Marusiei, numită și delfinul cu bot gros sau afalinul, este de 12 luni.

Iulian Călin, manager Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța: „În urma analizelor s-a confirmat sarcina Marusiei. Probabil că evenimentul se va petrece până la sfarsitul lunii septembrie, e o premieră și pentru noi, pentru delfinariul din Constanța, avem oarecare emoții. Mai are momente când refuză exercițiul, refuză joaca, are anumite capricii, dar e de înțeles.”

V-ar putea interesa și: Președintele Consiliului Județean Constanța, PNL, a numit un USR-ist la conducerea Delfinariului. A fost director la o firmă care fabrică sticlă, cu un singur angajat și profit de 434 de lei pe lună

Angajații delfinariului o vor izola în scurt timp pe Marusia. Până atunci, noua vedetă a delfinariului face spectacol împreună cu partenerul ei.

Cei patru delfini aduși din Harkov vor rămâne pe litoral, cel mai probabil, până la încheierea conflictului din Ucraina.

Potrivit contractului încheiat între Delfinariu și firma privată din Ucraina, toți puii care se vor naște de către femele din Ucraina aparțin firmei din Ucraina și vor fi returnați odată cu grupul la expirarea contractului.


Extras din contract

Vă reamintim că delfinariul plătește 40% din încasări unei firme recent înființate din Ilfov pentru spectacolele cu delfinii ucraineni și români.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Se oprește din nou apa caldă în jumătate din Constanța

Fri Sep 16 , 2022
Vești proaste pentru constănțenii racordați la sistemul centralizat de încălzire: se oprește din nou apa caldă. Termoficare Constanța SRL a anunța vineri că, având în vedere demararea lucrărilor de modernizare a rețelei termice de transport, lucrări ce se desfășoară în cadrul proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din […]
raja