Masca ar putea fi obligatorie în toate spațiile publice, în tot județul Constanța. A fost actualizată lista statelor pentru care se instituie măsura carantinei

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51.
Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

În județul Constanța, incidența este mai mare de 2, astfel încât masca ar putea deveni obligatorie în toate spațiile publice.

Atașate aveți Hotărârea CNSU numărul 51 din 2 noiembrie 2020 și lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cine vine din Bulgaria stă în carantină

Tue Nov 3 , 2020
Bulgaria a fost introdusă pe lista ţărilor pentru care, la revenirea în România, se impune carantina la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, luni seară, lista ţărilor/ zonelor/ teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, care intră în vigoare începând cu data de […]