Masca va redeveni obligatorie în Germania pentru nevaccinați

masca

Masca va fi principalul instrument împotriva noului val de COVID-19 aşteptat în Germania în toamnă, potrivit unui plan prezentat miercuri de guvernul de la Berlin, relatează agenţia EFE.

Purtarea măştii este şi acum obligatorie în Germania în transportul public, în sistemul sanitar şi în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice.

Conform planului prezentat, masca va fi obligatorie şi în transportul aerian, iar pentru accesul în centrele sanitare şi cele de îngrijire a vârstnicilor va fi obligatoriu şi un test de COVID-19 negativ, cu excepţia persoanelor recent vaccinate sau trecute prin boală cu puţin timp în urmă, potrivit Agerpres.ro.

Landurile germane vor putea impune de asemenea purtarea măştii în alte spaţii închise, excepţii fiind prevăzute pentru activităţile sportive, pentru cele culturale şi sectorul HoReCa. Însă persoanele care vor beneficia de aceste excepţii vor fi cele vaccinate anti-COVID-19, care prezintă un test negativ ori au trecut prin boală, deci persoanele care vor prezenta certificatul verde.

Cât despre şcoli, masca va putea fi impusă numai dacă autorităţile regionale estimează că altfel nu pot fi menţinute cursurile cu prezenţă, purtarea ei putând fi stabilită ca obligatorie şi în spaţiile deschise dacă nu poate fi păstrată distanţarea fizică.

Landurile germane vor putea de asemenea să apeleze la testarea obligatorie în şcoli, grădiniţe şi centre pentru refugiaţi.

Germania trece şi în prezent printr-un val de COVID-19, provocat de subvariantele Omicron ale coronavirusului, dar acest val de vară dă semne de atenuare, existând însă temeri că toamna ar putea aduce un alt val de infectări.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

El este șoferul care conducea cu 235 km/oră, cu IPS Teodosie în dreapta. A fost politician în trei partide

Thu Aug 4 , 2022
Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 au depistat ieri, pe Autostrada Constanța – București, la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism cu 235 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reținut, în vederea […]