Mașină a Poliției, implicată într-un accident

O autospecială din cadrul Biroului Rutier Constanța, în timp ce se deplasa la o intervenție 112, a fost implicată într-un un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, în urma neacordării de prioritate de către un autoturism care se deplasa dinspre Casa de Cultură către bulevardul 1 Mai din Constanța.

Autospeciala de poliție se deplasa pe bd. I. C. Bratianu , din directia str. Th. Burada catre bd. Ferdinand iar în momentul în care a pătruns în intersecția cu bd. 1 Dec 1918, cu semnalele acustice si luminoase in functiune, pe culoarea roșu a semaforului electric, a fost acrosată, din partea stângă, de un autoturim.

One comment

  • Conform codului rutier, autovehicolele politiei, salvarii sau pompierilor, la intrarea in intersectii fara prioritate sau pe culoarea rosie a semaforului, au obligatia sa reduca viteza pana la evitarea oricarui pericol. In caz de accident raspund conform legii. Este mai simplu sa reduci viteza si sa pierzi cateva secunde, decat sa provoci un accident. Nu vreau sa tin partea soferilor care nu acorda prioritate autovehicolelor aflate in misiune, dar o masina implicata intr-un accident sta cateva zile, saptamani sau luni in service, perioada in care poate salva cateva zeci de vieti, stinge incendii sau sa depisteze soferii vitezomani ori bauti la volan. Ar trebui facuta o instruire mai aprofundata a conducatorilor auto de pe aceste autovehicole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.