Mașina chinezilor care a speriat Vestul. Se vinde ca pâine caldă

Dacă ați auzit de Xiaomi, probabil că asociați numele cu telefoanele mobile. Sau cu aspiratoarele autonome (care-și fac bine treaba). Nu vă gândiți însă la bolizi de aproape 300 de cai putere.

Și totuși…

Chinezii de la Xiaomi au speriat Vestul producător de mașini. Recent, au deschis comenzile pentru primul său vehicul, modelul electric SU7. Încă din prima jumătate de oră de la debutul vânzărilor, oficialii mărcii vorbeau despre zeci de mii de contracte semnate, iar după 24 de ore numărul acestora atinsese deja aproape 90.000. Mai exact 88.898 clienți au comandat mașina în doar o zi.

Acum, după doar câteva zile, unele dintre ele de week-end, oficialii Xiaomi s-au văzut nevoiți să își avertizeze clienții că se pot confrunta cu perioade de așteptare de patru până la șapte luni în funcție de versiunea comandată.

Verificată de Reuters, această informație s-a dovedit reală. Mai exact, încercarea de a plasa o comandă pe aplicația dedicată Xiaomi,le-a arătat reporterilor agenției de știri că livrările pentru modelul standard Xiaomi SU7, cu un preț de 215.900 de yuani (27.680 de euro), ar putea dura între 18 și 21 de săptămâni.

Mai mult chiar, cei care își doresc cea mai scumpă variantă disponibilă în prezent (SU7 Max) vor avea de așteptat între 27 și 30 de săptămâni chiar dacă plătesc 299.900 de yuani (38.440 de euro).

Modelul Xiaomi SU7 – al cărui design a atras glume pe seama asemănării cu modele occidentale precum Taycan și Panamera de la Porsche – pare să fi accentuat, prin prețul său, războiul prețurilor din China. De altfel, modelul este, deocamdată, disponibil doar acolo.

Xiaomi SU7, al cărui nume este o prescurtare a „Speed Ultra 7”, are o versiune de bază, cu tracțiune spate, care pune la dispoziția șoferului „o accelerație impresionantă de 0-100 în 5,28 s și o autonomie de până la 668 km. Motorul de 299 cai putere și cuplul maxim de 400 Nm oferă o experiență de neuitat. Viteza maximă este de 210 km/h, iar distanța de frânare la 100-0 km/h este de doar 35 metri și jumătate, evidențiind siguranța și eficiența acestui model inovator”.

Pentru producătorii clasici de mașini, fie ei germani, americani sau francezi, avansul chinezilor înseamnă fiori reci pe șira spinării.

Rămâne de văzut însă cât de fiabile vor fi automobilele chinezilor și cât de bine la punct vor fi rețele de service și de piese de schimb.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii locali din Constanța au descoperit un taximetrist-pirat

mie apr. 3 , 2024
Primăria Constanța vă recomandă să aveți atenție sporită atunci când mergeți cu taxiul. Deși riscă amenzi usturătoare, există și persoane care sunt dispuse să încalce normele legale în vigoare. „În data de 01.04.2024, în timpul executării misiunilor de patrulare, polițiștii locali au depistat un conducător auto care executa transport de […]

V-ar putea interesa și: