Măsuri extreme la Spitalul Municipal Mangalia din cauza lipsei de personal

spital-mangalia-2

Spitalul Municipal Mangalia a anunţat că nu va mai avea gărzi pentru Pediatrie, începând cu data de 22 octombrie, iar urgenţele vor putea fi asigurate doar de luni până vineri, între orele 8 şi 14. Cazurile care vor apărea în afara acestui program urmează să fie transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

Reprezentanţii Spitalului Municipal Mangalia au postat, vineri, pe Facebook, o adresă către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa în care informează ca urgenţele pediatrice apărute în timpul săptămânii după ora 14 să fie transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

„Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că independent de voinţa noastră, începând cu data de 22 octombrie 2022 nu mai putem asigura graficul de gărzi în specialitatea pediatrie. Medicii pediatri, angajaţi ai Spitalului Municipal Mangalia, vor asigura urgenţele în cadrul programului de lucru, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 14.00. Începând cu ora 14, urgenţele vor fi redirecţionate către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Astfel, vă rog să aveţi în vedere ca urgenţele adresate direct dumneavoastră prin serviciul 112 să fie transportate direct la SCJU Constanţa”, se arată în adresa semnată de directorul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan.

De asemenea, reprezentanţii spitalului au menţionat, în postare, că speră ca această situaţie să nu fie de durată, ci doar până la finalul acestei luni.

La sfârşitul lunii septembrie, Spitalul Mangalia a prezentat graficul gărzilor pentru luna octombrie, cu menţiunea că „din cauza lipsei de personal pe secţia pediatrie, graficul de gărzi este în lucru şi va fi comunicat ulterior”.

Câteva zile mai târziu a fost publicată şi planificarea pentru secţia de pediatrie, dar acolo gărzile apar doar până în data de 21 octombrie inclusiv.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cine nu va avea curent electric în perioada 24 - 28 octombrie

vin oct. 21 , 2022
E-Distribuţie Dobrogea va întrerupe furnizarea curentului electric în mai multe localități din județul Constanța, în perioada 24 – 28 octombrie. Compania spune că următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții: Luni , 24 octombrie 2022 Municipiul Constanța, cu […]

V-ar putea interesa și: