Măsuri pentru pietoni: scuaruri, marcaje bicolore și marcaje pe trotuar

Echipele SC Confort Urban SRL continuă să amenajeze scuaruri la trecerile de pietoni de pe marile bulevarde din orașul Constanța.

În aceste zile se lucrează la trecerile de pietoni situate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona Școlii Gimnaziale „Spectrum” și pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona CET.

În zona axului drumului este amplasat un refugiu protejat de garduri care le oferă astfel posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei si să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare.

De asemenea, pentru creșterea vizibilității și pentru a atrage atenția pietonilor, se aplică marcaje bicolore și se instalează sisteme de presemnalizare din material termoplastic la trecerile de pietoni din mai multe zone din oraș. Noaptea trecută, s-a acționat pe bulevardul Tomis, la intersecția cu strada Badea Cârțan și pe strada Unirii.

Pentru a atrage atenția tinerilor care folosesc dispozitive mobile și căști când traversează pe zebră, Primăria Municipiului Constanța a implementat un proiect inedit.

În plus, la trecerea de pietoni de pe strada Traian, în zona Liceului Teoretic „Traian” au fost desenate marcaje pe trotuar, prin care participanții la trafic sunt avertizați că nu au voie să treacă strada dacă au telefonul sau căștile la urechi.

Măsura vizează creșterea siguranței pietonilor aflați în traversarea străzii iar în funcție de rezultate, astfel de mesaje preventive vor fi realizate și la alte treceri de pietoni din oraș.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

După experiența JALNICĂ de anul trecut, Primăria Constanța organizează și acum un târg de Crăciun. Cum arată târgul din Sibiu

joi nov. 21 , 2019
Primăria Constanța a anunțat că va organiza și în acest un an cel puțin un târg de Crăciun, după experiența jalnică de anul trecut, când evenimentul s-a închis la numai câteva zile de la inaugurare. De data aceasta, locul de desfășurarea nu va mai fi piața Ovidiu, ci parcul de […]

V-ar putea interesa și: