Matei ar câștiga lejer alegerile pentru Primăria Agigea împotriva lui Cârjaliu

Matei, de la Pescăria lui Matei, ar câștiga lejer alegerile pentru Primăria Agigea, potrivit cititorilor Constanța 100%.

Ziarul nostru a pus o întrebare care este pe buzele multor locuitori: pe cine ați vrea primar în Agigea anul viitor, Matei Datcu sau Cristian Maricel Cârjaliu?

Rezultatul este surprinzător prin proporții, nu prin numele celui clasat pe prima poziție. 88% din respondenți au spus că îl vor primar în Agigea pe Matei Datcu. Asta înseamnă 752 de voturi. Numai 12%, adică 107 voturi, au fost pentru actualul edil. În total au votat 859 de persoane. Nu s-a putut vota decât o singură dată de la un IP. Comuna Agigea avea, la ultimul recensământ, 6.436 locuitori. La alegerile prezidențiale au votat 4.245 de persoane.

Rezultatul nu este însă deloc surprinzător dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimele alegeri. PSD-ul condus de Cristian Maricel Cârjaliu a avut rezultate dezastruoase atât la europarlamentare, cât și la prezidențiale. La europarlamentare, PSD a primit numai 663 de voturi, adică 15,20% din total (detalii AICI), fiind al treilea partid în preferințele alegătorilor. La prezidențiale, în primul tur, PSD-ul lui Cârjaliu a reușit să strângă numai 689 de voturi pentru candidata Viorica Dăncilă. Deci, cu o mobilizare care a durat câteva luni, a adunat 26 de voturi în plus.

Rezultatul este normal dacă ne uităm însă la realizările sau, mai bine spus, nerealizările din comuna condusă din 2008 de Cristian Maricel Cârjaliu. Deși o localitate bogată, mulți oameni stau pe străzi neasfaltate, fără canalizare, în condiții departe de ceea ce ar trebui să fie o comună decentă. Spre comparație, oamenii îl percep pe Matei Datcu drept un om muncitor, onest, care face lucruri concrete pentru comună: oferă locuri de muncă și a pus localitatea pe harta turistică, prin pescăria care îi poartă numele.

Matei Datcu nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere.
Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Voluntari din Germania au grijă de câinii fără stăpân din Constanța

mar dec. 24 , 2019
Voluntari din Germania se află în aceste zile la Adăpostul pentru Animale Fără Stăpân din Constanța. Delia Sander și Ebehards Krelaus au venit special din Germania pentru a fi alături de cei 200 de câini aflați în acest moment la adăpost. După ce a desfășurat acțiuni de voluntariat la mai […]

V-ar putea interesa și: