Mazăre promitea, Făgădău tăcea… constănțeanul dârdâie

Cristi Hagi

Eram în mașină, în zona Casei de Cultură. Ne aflam la o lună distanță de alegerile locale din 2011. Când m-am uitat spre semafor, privirea mi-a fost atrasă de un panou mare, mare și roșu. Che Guevara de Constanța, adică Radu Mazăre, se uita la mine și, cu degetul, îmi arăta ceva. Îmi promitea, de fapt: un nou CET, o gigacalorie mai ieftină.

un nou cet

Nu știu câți au avut atunci încredere în Mazăre, dar știm cu toții că a fost ales, din nou, primar. Și mai știm un lucru: de promisiunea asta, ca și de altele, s-a ales praful. Viceprimarul de atunci, Decebal Făgădău, nu a protestat, nu a comentat, nu a precizat nimic în legătură cu acest proiect. Noul CET fusese asumat de toată echipa PSD, ca să nu mai amintim de PNL (cele două partide erau în alianță).

Promisiunile neîndeplinite se răzbună. Marți, constănțenii au rămas fără căldură și fără apă caldă, în prima zi cu temperaturi negative a acestei ierni, din cauza unei avarii la CET Palas. Termenul de repunere în funcțiune a fost amânat de mai multe ori. Foarte grav mi se pare că reprezentanții CET nu au mai răspuns la telefoanele date de reprezentanții primăriei. Decebal Făgădău a adoptat azi o poziție dură și a cerut scuze de la CET și explicații de la Ministerul Economiei.

Explicațiile pentru ziua în care constănțenii au înghețat de frig trebuie să dea însă nu numai Ministerul Economiei și CET, ci și toți politicienii care au girat minciuna cu care Radu Mazăre a ajuns primar și care la ajutat pe Decebal Făgădău să ajungă primar interimar. Toți, inclusiv cei din PSD și PNL, care l-au susținut pe Mazăre.

Dacă nu au explicații, ar trebui cel puțin să-și ceară scuze.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Salmonella la Auchan

Wed Dec 30 , 2015
Direcţia de Sănătate Publică din Constanța a analizat rezultatele prelevate de la secția de gastronomie Auchan. Iată ce au găsit: “In perioada 23-26.12.2015 in sectiile Spitalului Clinic de Boli infectioase Constanta s-au prezentat 16 pacienti ca urmare a consumului de preparate de la Hipermarketul AUCHAN- gastronomia. Din investigatia epidemiologica efectuata […]