Medalie de aur pentru Universitatea Ovidius din Constanța la un eveniment sportiv desfășurat în Grecia

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la cea de-a patra întâlnire transnaţională organizată la Loutraki (Grecia), în cadrul proiectului Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), finanțat prin Programul european Erasmus Plus. 

„La întâlnirea organizată în Beach Park Loutraki echipa UOC a prezentat activitățile desfășurate, până în prezent, în cadrul proiectului SCORE și a lansat către publicul larg invitația de a participa la ediția de anul viitor a evenimentului sportiv Ovidio Running, care va avea loc la Constanța, în luna aprilie 2024. Totodată, reprezentanții UOC au participat la prima ediție a Ovidio Running organizată în Grecia, care a inclus trei tipuri de curse: una competitivă pentru sportivii antrenați, o cursă dedicată tinerilor participanți și o plimbare sportivă necompetitivă deschisă tuturor. Manifestarea își propune să implice cât mai multe persoane, indiferent de nivelul lor de calificare sau vârstă, promovând un stil de viață activ și creând un mediu incluziv și plăcut pentru toți participanții”, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa, managerul proiectului din partea UOC.

La cursa competitivă s-au făcut remarcați și studenții UOC, care au obținut rezultate foarte bune în compania unor sportivi consacrați din Grecia, Italia sau Turcia:

  • Andrei Sterea, medalie de aur la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin;
  • Alexandru Toader, locul 7 la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin;
  • Ionuț Vasile, locul 9 la categoria de vârstă 20-25 ani, profesioniști masculin.

Proiectul SCORE își propune să dezvolte un model organizațional pentru evenimente sportive, durabil, digital, incluziv și legat de elementele culturale caracteristice teritoriului local.

Astfel, în cadrul componentei de capacitare a studenților și tinerilor prin intermediul culturii și sportului în evenimente socio – culturale (Student Lab), a fost remarcată contribuția reprezentantei studenților UOC, Alina Spiridon (master anul I) care a prezentat un eseu despre viața poetului Ovidius.

Proiectul Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), contract nr. 101090860, finanțat cu 400.000 Euro prin Programul european Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este implementat în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024, în cadrul unui consorţiu din care fac parte opt organizații: Universitatea Ovidius din Constanța (România) – instituţie coordonatoare, Clubul Sportiv Farul Constanța (România), European Culture and Sport Organization (Italia), Instituto di Istruzione Superiore Ovidio (Italia), ASD Runners Sulmona (Italia), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), SPORTCAMP Single member SA (Grecia), Homo Educandus Agogi (Grecia).


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mustafa Kemal Atatürk va avea un bust în Constanța

joi nov. 9 , 2023
„Există două mijloace cu ajutorul cărora se poate obține fericirea: cu arma și cu plugul… Dar mâna care ridică arma obosește, în timp ce mâna care ține plugul se întărește în fiecare zi…”. Omul are a spus cuvintele de mai sus este Mustafa Kemal Atatürk, supranumit „Părintele Turciei”. A avut […]

V-ar putea interesa și: