Medgidia a participat la „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Primarul Marian Iordache le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă democrația

În perioada 12-18 octombrie, Medgidia a participat la „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale”, un eveniment organizat de Consiliul Europei, pe tema „Trăind împreună în societăţi multiculturale: respect, dialog, interacţiune”. În acest context, Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord a organizat o serie de activități sub titulatura „Medgidia, exemplu de multiculturalitate şi democraţie locală”.

Evenimentele au debutat cu „Biblioteca Vie”, o activitate care a reunit peste 600 de copii și adulți. Cititorii au putut discuta cu „cărțile vii” în zilele de 15 și 16 octombrie, care și de data aceasta au fost din cele mai diverse – actor, actor amator, arheolog, rocker, primar, viceprimar, profesor, jurnalist, bibliotecar, cadru militar sau chitarist. Cele mai citite cărți au fost „sportivul de performanță”, „artistul stradal” și „cadrul militar”. Activitățile dedicate Săptămânii Europene a Democrației Locale au continuat cu „No Hate speach”, un eveniment organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” de bibliovoluntarii care susțin campania prin care se dorește combaterea instigării la ură. Voluntarii au împărțit peste 1500 de pliante în Piațeta Decebal, pentru a promova buna întețelegere în rândul cetățenilor.

Sâmbătă dimineața, 48 de copii au animat prin răsete, talent și culoare o alee din Parcul 1 Mai. „Europa din cretă colorată” a adus în parc clădiri celebre din Europa, obiective turistice și chiar monumente UNESCO. Masa Tăcerii a lui Brâncuși, Big Ben, Turnul Eiffel sau clădirea primăriei municipiului Medgidia, toate au fost realizate de copiii extrem de talentați. De la prânz, a urmat o dezbatere pe tema democrației locale, organizată în parteneriat cu asociația Community Aid, condusă de doi tineri care se implică frecvent în proiectele și activitățile sociale și educative din Medgidia și nu numai, Daniel și Gabriel Cateliu. Peste 60 de elevi de liceu au participat la discuția despre democrație, moderată de Daniel Cateliu. Primarul Marian Iordache, invitat la dezbatere, le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă democrația, principiile acesteia și cum se aplică în Medgidia.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Pâinile lui Creangă și copiii de azi

Mon Oct 19 , 2015
Povestea celor cinci pâini, a lui Ion Creangă, le dă bătăi de cap copiilor și astăzi. Am reîntâlnit-o recent, după ce fiul meu s-a confruntat cu ea. Povestea pe scurt: Doi oameni pleacă la drum, unul având 2 pâini, celălalt 3 pâini. Când se aşează să le mănânce soseşte un […]

V-ar putea interesa și: