Medgidia. Bonificație de 10% pentru cetățenii care plătesc impozitul până la 30 martie

primaria medgidia

La Medgidia a început colectarea taxelor și impozitelor pentru anul 2016. Din această săptămână, contribuabilii din Medgidia pot plăti taxele și impozitele, beneficiind de o bonificație de 10%. Mai exact, până la data de 31 martie 2016, se acordă o bonificație de 10% pentru plata integrală anticipată a impozitului pe terenuri, clădiri și mijloace de transport. Reducerea se aplică atât persoanelor fizice cât și celor juridice.

Una dintre noutățile din acest an o reprezintă noul plan de zonare al municipiului, respectiv restrângerea zonei A, la clădirile aflate în Piațeta Decebal. Mai exact, o parte din străzile care până acum se aflau în zona A de aplicarea a taxelor și impozitelor a trecut în zona B, zonă care are tarife de impozitare mai mici decât zona A. Această modificare a avut ca scop diminuarea costurilor la taxe și impozite pentru cetățenii din zonele vizate.

O altă modificare pe care cetățenii o vor resimți este aplicarea noului Cod Fiscal, aprobat prin Legea nr.227/2015, prin care proprietarii de locuințe vor plăti impozit pentru terenul pe care se află construcția, iar cei care locuiesc la bloc vor plăti impozit pe teren, reprezentând cotă indiviză.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Profesorii și elevii, invitați la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Wed Jan 20 , 2016
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța oferă profesorilor și tuturor specialiștilor în domeniul științelor Naturii posibilitatea de a desfășura cursuri tematice în cadrul instituției muzeale. Oferta cuprinde: – vizionarea spectacolului de la Delfinariu – vizitarea Microrezervației de păsări și animale – vizitarea secției de păsări exotice – vizitarea parcului […]

V-ar putea interesa și: