Medgidia este pregătită pentru iarnă

 

primaria medgidia
Primăria Medgidia

Chiar dacă temperaturile sunt încă peste media obișnuită a acestei perioade din an, încă de la începutul lunii la Medgidia s-a constituit planul de acțiune în caz de ninsori. Pentru ca iarna să nu ne ia pe nepregătite, planul de deszăpezire a fost pus la punct și toate forțele implicate sunt gata să facă față schimbărilor climatice specifice anotimpului rece. 16 utilaje de deszăpezire și 800 tone de materiale antiderapante vor putea fi utilizate de către autoritățile locale iarna aceasta pentru a curăța carosabilul, trotuarele și zonele care aparțin domeniului public.

Pentru a nu exista incidente neplăcute cauzate de ninsori, anul acesta stau la dispoziția autorităților abilitate cu deszăpezirea două autogunoiere DAF prevăzute cu lamă de 3,2 m și una marca Isuzu cu lama de 2,2 m, un utilaj unimog cu lamă și dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, două autobasculante ușoare cu dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, cu o capacitate de 4 tone și lame de 2,2 m lațime, două buldoexcavatoare, un uilaj tip Wolla, cinci multifuncționale Stihl pentru deszăpezirea trotuarelor și aleilor și două automăturători pentru spații înguste. Ca materiale antiderapante, există 500 tone de nisip de râu și 300 tone de clorură de sodiu, precum și lopeți pentru deszăpezirea manuală.

În același timp, conform legislației în vigoare, deszăpezirea și curățarea căilor de acces în scările blocurilor, precum și aleile din jurul acestora, la fel și curățarea streșinilor de țurțuri revin în obligația asociațiilor de proprietari. Aceeași obligație o au și agenții economici, mai exact curățarea trotuarului din fața spațiului în care își desfășoară activitatea, precum și proprietarii de locuințe individuale, cei care stau la casă. Zăpada strânsă nu se va arunca pe carosabil, ci va fi depozitată în grămezi lângă bordură, pentru a putea fi transportată de către operator. Mai mult, este interzis ca zăpada din curți să fie scoasă și depusă pe domeniul public. La fel vor proceda și posesorii de autovehicule, cărora le este interzis să arunce zăpada de pe mașini pe carosabil, ci trebuie să o depoziteze lângă bordură. Aceste interdicții nu vor mai fi valabile atunci când temperatura înregistrează valori mai mari de 4 grade Celsius.

Pentru ca traficul să funcționeze în condiții normale în caz de ninsoare, primele străzi deszăpezite vor fi arterele principale din Medgidia.

 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Atenție la ce carne de porc mâncați de sărbători. Examenul trichinelogic este obligatoriu

Mon Dec 7 , 2015
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa recomandă  achiziţionarea cărnii de porc şi a produselor alimentare specifice  numai din unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, deoarece aici se asigură controlul sanitar veterinar de specialitate, ceea ce garantează salubritatea produselor alimentare. Efectuarea examenului trichineloscopic a cărnii, provenite de la porcii sacrificaţi , […]