”Medgidia – exemplu de multiculturalitate și democrație locală”

 

Primăria Medgidia (foto: ct100.ro)
Primăria Medgidia (foto: ct100.ro)

Primăria Municipiului Medgidia participă în perioada 12 – 18 octombrie 2015 la ”Săptămâna europeană a democrației locale”, un eveniment pan-european organizat de Consiliul Europei, pe tema ”Trăind împreună în societăți multiculturale: respect, dialog, interacțiune / Living together in multicultural societies: respect, dialogue, interaction”.

Municipiul Medgidia va participa la acest eveniment la categoria oraș de „12 STELE”, organizând o serie de activități coordonate de Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord sub titulatura ”Medgidia – exemplu de multiculturalitate și democrație locală”.

Principalele activităţi care se vor desfășura în cadrul acestui eveniment sunt:

  • ”Biblioteca Vie”, 15-16 octombrie 2015, orele 14.00 – 17.00, Piațeta Decebal, partener Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”.
  • BiblioVoluntarii susțin campania Consiliului Europei ”No hate” și combat discursul instigator la ură, „No hate speech” 15–17 octombrie 2015, Piațeta Decebal.
  • ”Europa din cretă colorată”, 17 octombrie, Parcul 1 Mai, partener Casa de Cultură ”IN Roman”
  • OPEN SPACE – evaluarea raportului de participare a publicului la decizii, 17 octombrie 2015, orele 11.00 – 12.30, sala de spectacole a Casei de Cultură ”IN Roman”. Parteneri vor fi tinerii cu destul de multă experiență în domeniu de la Asociatia Community Aid Romania care vor vorbi despre dezvoltarea unei culturi participative în rândul tinerilor, participarea grupurilor dezavantajate la viața publică și implicarea cetățenilor în elaborarea politicilor locale.
  • Campanie de promovare: 05 – 17 octombrie 2015

SEDL se desfăşoară în jurul datei de 15 octombrie ca tribut adus Cartei Europene a Auto-Guvernării Locale, care a fost deschisă semnării la această dată, în 1985. Congresul Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei răspunde de coordonarea SEDL.

”Și pentru că activitățile organizate se adresează tuturor categoriilor de vârstă, așteptăm alături de noi întreaga comunitate locală!”, au precizat reprezentanții Primăriei Medgidia.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RADET: Nu sunt întrunite condițiile să furnizăm căldură

lun oct. 12 , 2015
RADET Constanta anunţă următorul program de pregătire a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică pentru sezonul rece 2015-2016: – începând cu data de 12.10.2015 au fost demarate probele tehnologice în punctele si centralele termice aflate in exploatarea RADET; – începând cu data de 19.10.2015 vor demara probele la rece […]

V-ar putea interesa și: