Medgidia ia inițiativa în reindustrializarea Dobrogei

Medgidia reindustrializare

Reindustrializarea Dobrogei este un proiect inovativ prezentat la Medgidia în cadrul unui seminar la care au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului universitar din țară, dar și din Germania, Polonia, Austria și Spania. Seminarul a avut loc în sala de ședințe a primăriei Medgidia, iar primarul Marian Iordache a fost prezent pentru a prezenta oportunitățile pe care atât sistemul de impozitare cât și localizarea municipiului le oferă investitorilor.

La seminar au fost prezenți atât autoritățile locale, primarul Marian Iordache și viceprimarul Luminița Vlădescu, cât și președintele Clusterului, inventatorul Iuliean Horneț, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, Irina Găitănaru, vicepreședintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Roxana Vancea, director general CRH Ciment România, precum și invitați din mediul de afaceri și din mediul universitar,  internațional, din Germania, Austria, Polonia și Spania, Javier Cartagena, dr. Ernst Lutz, dr. Tomas Jensen, dr. Krzysztof Kubacki, dr. Karen Hanghoj, dr. Alfred Maier, precum și cei doi subprefecți ai județului Constanța, Ersun Anefi și Levent Mustafa Accoium.

Primarul Marian Iordache a prezentat avantajele pe care Medgidia le oferă mediului de afaceri, mai ales celui industrial, prin localizarea în centrul Dobrogei, legăturile pe toate căile de transport – rutiere, feroviare și navigabile, precum și facilitățile fiscale oferite investitorilor.

În cadrul seminarului au fost prezentate proiecte derulate de mediul de afaceri european, proiecte inovative și mai ales sustenabile, bazate pe tehnologii care utilizează surse regenerabile, prietenoase cu mediul. Dr. Ernst Lutz a prezentat inițiativa și programele derulate de European Institute of Innovation and Technology, o organizație fondată de Uniunea Europeană cu peste 120 de parteneri europeni care sprijină, printre altele, atingerea obiectivului european de independență energetică, prin soluții ecologice. Alte obiective propuse de institut sunt susținerea educației, a activităților antreprenoriale, precum și creșterea nivelului de competitivitate industrială.

Seminarul, organizat de Clusterul MEDGreen împreună cu Primăria Municipiului Medgidia, a oferit prilejul lansării documentului „Manifest pentru Reindustrializarea Dobrogei”, un document elaborat pentru a emfaza necesitatea implicării, atât la nivel local, cât și regional, în sprijinirea activităților industriale sustenabile, pentru asigurarea unui trai mai bun locuitorilor din Dobrogea. Prof. univ. dr. ing. Eden Mamut a vorbit auditoriului despre conștientizarea asupra importanței industriei în economia locală și regională prin ecoinovare.

„Termenul reindustrializare poate avea conotații negative pentru unii dintre noi, ținând cont de semnificația lui din trecutul istoric, însă reindustrializarea de astăzi constă în inovație, în inteligența sistemelor, a mașinilor care colaborează utilizând eficient informația. Constă într-o gândire multivalentă, sintetică, un mod de învățare integrativ, concentrare pe rezultate și pe muncă în echipă. Industria trebuie revitalizată până când nu va fi prea târziu”, a declarat Eden Mamut.

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și-a declarat sprijinul pe care îl oferă dezvoltării industriei în Dobrogea, prin programe și proiecte europene și facilitarea accesării acestora investitorilor și antreprenorilor.

„Astăzi am reușit să oferim șanse procesului de revitalizare a industriei în Dobrogea. Primăria Municipiului Medgidia,  în calitate de facilitator și colaborator al Clusterului MEDGreen, a găzduit acest seminar pentru reindustrializarea Dobrogei. Pentru Medgidia, întâlnirea a avut o însemnătate deosebită pentru promovarea inițiativelor și mai ales pentru atragerea de noi investiții și investitori. În această perioadă se pregătește o investiție nouă a unei asocieri de companii românești, care se va materializa prin construirea unei fabrici de instalații de rafinare a petrolului. Este cel mai bun exemplu de cercetare, inovare și punere în practică a unei inițiative economice ce are ca scop crearea de locuri de muncă, dezvoltarea zonei și a atractivității municipiului. Medgidia a devenit astăzi prima localitate din Dobrogea care ia inițiativă în domeniul reindustrializării regiunii”, a declarat primarul Marian Iordache.

 

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

”Să privim dincolo de frontiere” – proiect al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii

joi feb. 11 , 2016
Între 20 ianuarie și 20 februarie, pe cer are loc un remarcabil spectacol: cinci planete din sistemul nostru solar se vor alinia. Este vorba de planetele Mercur, Venus, Saturn, Marte și Jupiter. Ele vor fi vizibile de pe Terra. Este un eveniment rar, ultima oară fiind admirat în urmă cu […]

V-ar putea interesa și: