Medgidia: cum a fost marcată Mica Unire

Medgidia 1

Mica Unire sau Unirea Principatelor Române a fost serbată și la Medgidia. Gerul năpraznic nu a împiedicat însă bucuria unirii, eveniment prin care este marcată însemnătatea zilei, eveniment menit să însuflețească orașul, să reînvie mândria noastră față de istoria neamului. Ca în fiecare an, tradiția horei unirii a fost păstrată, iar toți cei prezenți au dat mână cu mână în hora unirii.

Când temperatura de afară nu indica mai multe de – 9 grade Celsius, centrul Medgidiei a fost animat de evenimentul pus în scenă de către actorii Casei de Cultură „Ioan N. Roman”. S-a dat citire jurământului depus de Alexandru Ioan Cuza, prin care jura cu solemnitate că va păzi cu sfințenie interesele și drepturile patriei, moment urmat de hora unirii. Ca de fiecare dată, la evenimente importante,fundalul muzical a fost asigurat de către fanfara „Dan Spătaru” din Medgidia, condusă de Adrian Dumitrache.

medgidia 2

 „Ca în fiecare an, la Medgidia am organizat un eveniment cultural care să marcheze însemnătatea zilei și care să însuflețească cetățenii orașului, să îi facă mândri de istoria neamului român. Fanfara „Dan Spătaru” a interpretat un potpuriu de cântece patriotice și Hora Unirii, iar membrii Casei de Cultură I.N. Roman au prezentat un scurt program menit să ne aducă în memorie emoția depunerii jurământului de credință față de Principatele Unite de către col. Alexandru Ioan Cuza, domn al Țării Românești și Moldovei. Cu această ocazie, în calitate de primar, adresez tuturor cetățenilor sincere urări de sănătate și prosperitate, precum și îndemnul de a fi mai uniți ca neam și țară”, a declarat primarul Marian Iordache.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au îndurat frigul pentru a vedea un eveniment rar, la Observatorul Astronomic

Dum ian. 24 , 2016
Observatorul Astronomic din Constanța a avut, ieri, 15 vizitatori. Aceștia au îndurat frigul de -13° Celsius pentru a vedea Luna, Jupiter, Marte, Saturn și Venus. Vă reamitim că între 20 ianuarie și 20 februarie, pe cer are loc un remarcabil spectacol: cinci planete din sistemul nostru solar se vor alinia. […]

V-ar putea interesa și: