Medici de familie după gratii pentru vaccinare la chiuvetă. Cer să fie eliberați 

Medici de familie după gratii pentru vaccinare la chiuvetă. Cer să fie eliberați 

Bogdan Cristian Munteanu, medic de familie cu cabinete în localitatea Ciocârlia și Valu lui Traian, și Ioan Daniel Radu, medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, au fost arestați preventiv, dar au cerut să fie eliberați. Medicii sunt cercetați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru luare de mită și fals informatic.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a anunțat că la data de 13 aprilie 2022, procurorii au formulat propunere de arestare preventivă, faţă de inculpaţii:

Munteanu Bogdan Cristian, cercetat pentru săvârșirea a trei infracţiuni de luare de mită (…) și trei infracțiuni de fals informatic (…). 
faţă de Radu Ioan Daniel, cercetat pentru săvârșirea a două infracţiuni de luare de mită (…) și trei infracțiuni de fals informatic (…). 
şi propunere de arest la domiciliu faţă de N.E., cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influență (…) și a unei infracțiuni de instigare la infracțiunea de fals informatic, (…) toţi cei trei inculpaţi aflaţi în stare de reţinere.

Tribunalul Constanța a respins, ca neîntemeiată, propunerea formulată de procurori pentru luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru N.E. și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de acesta.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că:
 
1. inculpatul Munteanu Bogdan Cristian, în calitate de medic de familie cu cabinete în localitatea Ciocârlia și Valu lui Traian, la data de 14.02.2022 i-a solicitat și a primit suma de 1.150 lei de la numitul M.R., pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a și predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat; tot cu această ocazie, în timp ce se afla la cabinetul medical din Valu lui Traian, medicul Munteanu Bogdan Cristian a introdus date în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, datele lui M.R. ca fiind persoană care s-a vaccinat, deși acesta nu se vaccinase efectiv.
 
2. inculpatul Munteanu Bogdan Cristian, în calitate de medic de familie cu cabinete în localitatea Ciocârlia și Valu lui Traian, la data de 28.02.2022 i-a solicitat și a primit suma de 1.000 lei de la numitul C.G.G., pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a și predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat; tot cu această ocazie, în timp ce se afla la cabinetul medical din Valu lui Traian, medicul Munteanu Bogdan Cristian a introdus date în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, datele lui C.G.G. ca fiind persoană care s-a vaccinat, deși acesta nu se vaccinase efectiv.
 
3. inculpatul Munteanu Bogdan Cristian, în calitate de medic de familie cu cabinete în localitatea Ciocârlia și Valu lui Traian, la data de 11.04.2022  i-a solicitat și a primit suma de 1.000 lei de la numita T.F., pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a și predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat; tot cu această ocazie, în timp ce se afla la cabinetul medical din Valu lui Traian, medicul Munteanu Bogdan Cristian a introdus date în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, datele numitei T.F. ca fiind persoană care s-a vaccinat, deși acesta nu se vaccinase efectiv.
 
4. inculpatul Radu Ioan Daniel, în calitate de medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la data de 28.02.2022 i-a solicitat și a primit suma de 600 lei de la numitul R.V., pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a și predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat; tot cu această ocazie, în timp ce se afla la cabinetul medical din Corbu, medicul Radu Ioan Daniel a introdus date în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, datele lui R.V. ca fiind persoană care s-a vaccinat, deși acesta nu se vaccinase efectiv.
 
5. inculpatul Radu Ioan Daniel, în calitate de medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la data de 11.04.2022 i-a solicitat și a primit suma de 600 lei de la numitul Ț.M., pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a și predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat; tot cu această ocazie, în timp ce se afla la cabinetul medical din Corbu, medicul Radu Ioan Daniel a introdus date în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, datele lui Ț.M., fiind persoană care s-a vaccinat, deși acesta nu se vaccinase efectiv.
 
6. inculpatul Radu Ioan Daniel, în calitate de medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la data de 12.04.2022, a introdus date în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, datele lui R.A.G. ca fiind persoană care s-a vaccinat, deși acesta nu se vaccinase efectiv.
 
7. În perioada 11-12.04.2022, inculpatul N.E., prevalându-se de influența pe care o avea asupra medicului de familie Radu Ioan Daniel, i-a solicitat numitului R.A.G. și a primit de la acesta suma de 1.250 lei, pentru a-i facilita intrarea la medicul Radu Ioan Daniel în scopul obținerii unui certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat.
 
Tot cu această ocazie, N.E. l-a determinat pe medicul Radu Ioan Daniel să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, respectiv faptul că R.A.G. s-ar fi vaccinat, deși în realitate acesta nu se vaccinase efectiv.
 
Anterior, la data de 30.03.2022, într-o altă cauză, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
 
P.C.I., în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de influență (…) (10 fapte), instigare la dare de mită (…) (6 fapte) și conducere a unui vehicul fără permis de conducere (cu permisul suspendat) în formă continuată (2 acte materiale) (…).
 
P.L.E., în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracțiunilor de luare de mită (…) (6 fapte) și fals informatic (…) (9 fapte) (…).
 
O.R., în stare de libertate, pentru săvârşirea infracțiunilor de cumpărare de influență (…) și dare de mită (…).
 
N.G.T., în stare de libertate, pentru săvârşirea infracțiunilor de cumpărare de influență (…) și dare de mită (…).
 
Inculpaţii au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni săvârşite în legătură cu eliberarea şi obţinerea de certificate de vaccinare anticovid fictive, în schimbul unor sume de bani.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau la domiciliu şi trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Brigăzii de Operaţiuni Speciale Constanţa.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incendiu la sala Mega Gym din Constanța

Fri Apr 15 , 2022
Un incendiu a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, la sala Mega Gym din Constanța, de pe strada Soveja. Focul a izbucnit la subsol, la saună. A fost afectată o suprafață de circa 100 de metri pătrați. „Au ars dușurile, sauna, vestiarele, pe o suprafață. S-a intervenit cu 4 […]