Medicul care a murit de coronavirus s-a îmbolnăvit la două zile după ce s-a pensionat

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf.Ap. Andrei” Constanța a făcut mai multe precizări referitor la decesul medicului din cadrul secției Medicină Internă II.

Medicul a activat în cadrul secției Medicină Internă II. În cadrul anchetelor epidemiologice din această secție, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul șef din secția Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27.03 i s-a recoltat al doilea test PCR , rezultatul fiind, din nou, negativ.

Pe 31.03.2020, medicul în vârstă de 62 de ani și-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă. Pe 8 aprilie s-a internat cu simptomatologie CoVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

„Regretăm nespus dispariția fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu și-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani  a semnat condica la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf.Ap. Andrei” Constanța . Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veșnică!”, au transmis reprezentanții SCJU, prin purtătorul de cuvânt, Crina Kibedi.

Ministerul Sănătății spune că medicul avea comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat și obezitate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Apel către rromi: „Stați acasă! Respectați legea și măsurile de distanțare socială”

Wed Apr 22 , 2020
Dumitru Petrică, președintele Asociației Partida Romilor “Pro Europa” – sucursala județeană Constanța, face un apel către cetățenii romi. „Stați acasă! Respectați legea și măsurile de distanțare socială.”, este mesajul acestuia. Iată ce spune: „Doamnelor și domnilor, Hristos a înviat! Mă numesc Dumitru Petrică și vă vorbesc astăzi în dublă calitate: […]
Dumitru Petrică - președintele Asociației Partida Romilor “Pro Europa” - sucursala județeană Constanța, apel către cetățenii romi: “Stați acasă! Respectați legea și măsurile de distanțare socială.”

V-ar putea interesa și: