Medicul care se roagă pentru pacienții bolnavi de Covid-19

Şefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Victoria Bîrluţiu, a postat, pe pagina personală de Facebook, un mesaj care arată că şi medicii se roagă ca să poată salva pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

„Cam aşa arată momentul în care ne găsim…”, a scris infecţionistul Victoria Bîrluţiu, mesajul însoţind imaginea unui tablou care înfăţişează o femeie care se roagă.

Foto: Victoria Bîrluţiu / Facebook.com 

La începutul pandemiei, medicul Victoria Bîrluţiu a stat aproape două luni în spital alături de bolnavi. De atunci, este infecţionistul din judeţul Sibiu care a consultat şi tratat cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19.

„Ce m-a impresionat cel mai mult? Dramele celor pierduţi şi ale familiilor internate în acel moment în care unul dintre ei pierdea lupta cu boala, imposibilitatea de a fi pe ultimul drum împreună… Cel mai fericit moment e când revin pacienţii gravi din terapie intensivă, reuşind să se vindece. Suntem oameni, izolarea ne accentuează partea aceasta a sensibilităţii şi umanităţii”, declara, în luna mai, pentru AGERPRES, Victoria Bîrluţiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este unitatea medicală care a tratat, până în prezent, cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţ, potrivit datelor oficiale. AGERPRES/(AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Grupul de Comunicare Strategică: „În prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie”

Sun Nov 1 , 2020
Grupul de Comunicare Strategică a realizat o agregare a datelor privind numărul de teste efectuate în România, la nivel național, de la începutul crizei sanitare generată de infecția cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2) până în prezent. Această centralizare a fost realizată pentru a răspunde solicitărilor din partea mass-media pe […]

V-ar putea interesa și: