Meltenii au ocupat ultimul paradis sălbatic de pe litoral

2.275 de mașini au intrat, în weekend, pe plajele sălbatice Midia, Corbu și Vadu

Meltean înseamnă om grosolan, necioplit. E o definiție prea blândă pentru sutele, miile de români care iau cu asalt, în fiecare weekend, unul din cele mai frumoase locuri din România: plajele din zona sudică a Rezervației Biosferei Delta Dunării. Sunt ultimele zone sălbatice de pe litoral, de o frumusețe rară. Intră cu mașinile fără să plătească, fac grătare, lasă în urmă munți de gunoaie.

În weekend-ul 22-23 august 2020, penultimul de vară, pe plajele sălbatice Midia, Corbu, Vadu au sosit mai puțini turiști decât de obicei. Mai exact, au fost 10.850 de vizitatori și 2.275 de autoturisme.

Cu toate acestea, o parte a vizitatorilor Rezervației continuă să nu respecte regulile aplicabile într-o arie protejată.

Acțiunile desfășurate de către echipele mixte de control formate din inspectori ecologi ai ARBDD, jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Tomis” Constanța, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării și agenți de poliție din cadrul Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” au aplicat și în această perioadă un număr însemnat de sancțiuni celor care nu au respectat legislația în vigoare în ce privește accesul și vizitarea zonelor costiere.

„Astfel, în urma acțiunii comune de control de sâmbătă 22.08.2020, s-au aplicat 73 de sancțiuni (47 amenzi și 26 avertismente) în valoare totală de 24.200 lei, iar duminică 23.08.2020 au fost aplicate 60 sancțiuni (36 amenzi și 24 avertismente) în valoare de 20.000 lei. Sancțiunile au fost date pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”, și pentru încălcarea unor prevederi ale OUG Nr. 202 /2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor şi circulaţia cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente.”, au precizat reprezentanții ARBDD.

Aceste nereguli au ajuns, din păcate, un fenomen.

Citește și:

Mii de mașini pe plajele Vadu, Corbu și Midia. Turiștii n-au dat doi bani pe respectarea mediului

Vadu, acest Texas al României. Pământul mustește de petrol, dar asta nu este deloc bine

Vadu, zonă protejată plină de corturi amplasate ilegal

Plaja Vadu a ajuns autostradă?!

Sursă foto: ARBDD


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.