Mergeți la Sf. Andrei? Ce vă roagă jandarmii

La Mănăstirea „Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin va avea loc, în perioada 29-30 noiembrie a.c., ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei. La aceasta acţiune se estimează participarea unui număr mare de credincioși din județul Constanţa şi din judeţele limitrofe. Slujba va fi oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, alți invitați B.O.R.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, la această manifestare vor participa jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanța împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa.

Echipe de dialog aparținând Jandarmeriei, împreună cu preoți și voluntari, vor îndruma permanent participanții la eveniment și îi vor sprijini în rezolvarea solicitărilor îndreptățite ale acestora. Au fost stabilite trasee pentru deplasarea pelerinilor către racla cu sfintele moaște și au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mânăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanțarea fizică.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a ceremonialului religios, jandarmii roagă toată persoanelor participante să respecte următoarele: 

  • Adoptarea unei atitudini răbdătoare și pașnice, adecvată locului în care se desfășoară manifestarea religioasă, pe toată durata acesteia;
  •  Respectarea indicațiilor jandarmilor și regulilor organizatorilor;
  • În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în apropiere;
  • Obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și păstrarea distanței fizice față de celelalte persoane, pe toată perioada evenimentului, în toate spațiile închise, precum și în cele deschise.
  • Totodată este obligatorie păstrarea unei distanțe minime de siguranță între credincioși, stabilită potrivit Ordinului nr.685/939/2021 privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase, cu modificările și completările ulterioare. Prin grija personalului clerical sau prin persoane special desemnate de acesta, la locul evenimentului  se va proceda la efectuarea unui triaj observațional și nu se va permite participarea persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr.1183 din 08 noiembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 se interzice efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale, precum și suplimentarea unor curse regulate, potrivit reglementărilor în vigoare, în scopul participării la procesiunile și/sau pelerinajele religioase către locurile unde se desfășoară aceste activități.

„Facem apel către toți enoriașii care aleg să participe la manifestarea religioasă prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei să fie responsabili și îi asigurăm că sănătatea și siguranța lor sunt prioritatea noastră.”,au transmis jandarmii.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

24 de ore fără niciun deces din cauza coronavirusului

Sat Nov 27 , 2021
În ultimele 24 de ore, în județul Constanța nu a fost raportat niciun deces din cauza coronavirusului, potrivit Direcției de Sănătate Publică. În acest moment, sunt 246 de persoane internate, la nivelul județului Constanța. Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Municipal Medgidia (160 – 45 ocupate), Spitalul […]
coronavirus