Merită să vii cu avionul din Cluj în Constanța?

O companie românească, Air Connect, a lansat recent zboruri din patru orașe ale țării spre Constanța, în timpul sezonului estival. Merită să vii însă cu avionul din Cluj pe litoralul românesc?

Noi am făcut câteva calcule, decideți voi.

Se presupunem că aveți doi copii (între doi și 12 ani) și vreți să veniți la mare la începutul lunii august și ați decis să vă luați biletele din martie.

Puteți alege un sejur de 4 sau 8 zile. Am ales perioada 3 – 10 august.

Plecarea din Cluj este la ora 19.00, iar aterizarea pe aeroportul Mihai Kogălniceanu este la 20.25.

Zborul retur este pe 10 august, de la ora 17.00.

Aveți patru tipuri de bilete, în funcție de serviciile oferite: light, value, flex și flex plus.

Recomandare: AirConnect va zbura din Constanța spre Suceava, Timișoara, Cluj și Oradea cu avioane de 68 de locuri construite în 2014

La categoria value nu ați dreptul decât la un bagaj mic de mână, de 6 kg, dimensiune 40x30x20 cm. E mic, pentru laptop. Dacă stați o săptămână veți avea nevoie de cel puțin un bagaj de cală. Biletul flex oferă bagajul mic de mână, un bagaj de cală de 23 kg, dimensiunile 100x80x30 cm, selectarea locului, îmbarcare prioritară, check-in gratuit online și la aeroport, modificarea gratuită a rezervării, sandwich.

Patru bilete costă 969 de euro, adică 4676 de lei. La acest preț se mai adaugă transferul la aeroporturi. Încă nu este clar cu ce veți putea pleca de la Kogălniceanu spre stațiuni. Puteți opta pentru un Uber, Bolt sau taxi, puteți închiria o mașină dacă vreți să descoperiți județul Constanța, care are foarte multe de oferit în afară de plajă și soare. Probabil vor fi și transferuri cu microbuzul.

Recomandare: Vergil Chițac, primarul Constanței: „Să vă așteptați ca anul viitor să fie și Mamaia demolată”

Cu mașina, un drum Cluj – Constanța durează circa 7 ore și jumătate, dacă nu e trafic, potrivit Google Maps. Cu siguranță însă că va fi, așa că timpul real este, pentru zi din timpul săptămânii, cu plecare la ora 17.00, de 8 ore și jumătate, potrivit aceleiași surse. Sunt 687 de kilometri dus. La un consum de 7%, asta înseamnă aproape 100 de litri de combustibil. Benzina standard costă, la ora redactării acestui articol, 6,52 lei în Cluj-Napoca. Așadar, combustibilul îți va scoate din cont 652 de lei. Se mai adaugă 26 de lei pentru trecerea podului peste Dunăre, pentru că PSD nu vrea să desființeze taxa. Veți mai cheltui probabil pe o cafea din benzinării sau ceva de-ale gurii.

Așadar, zborul durează o oră și jumătate, la care se mai adaugă cel puțin două ore, timpul cu care trebuie să fii în aeroport înainte de cursă, plus transferul (să spunem câte o jumătate de oră în fiecare localitate, deși pentru Constanța este o estimare optimistă și se referă numai la orașul Constanța sau la Mamaia). Total: 4 ore și jumătate. Cu mașina, cum spuneam, veți merge circa 8 ore și jumătate fără pauză.

Prețul: cu avionul este de aproape opt ori mai scump.

Dacă merită, veți decide voi. Vom vedea câți pasageri vor fi.

O parte din cei care dețin Air Connect au fost patroni și la Blue Air, companie care a zburat de pe Kogălniceanu, dar a renunțat.

Recomandări:

Aeroportul Kogălniceanu a avut de 34 de ori mai puțini pasageri decât cel din Cluj

Un aeroport din România nu a avut niciun pasager în luna ianuarie


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Merită să vii cu avionul din Cluj în Constanța?

 1. In iunie dus-intors doua persoane vad la 285 de euro fara bagaje, sa zicem 350 cu bagaje … Da, daca mergi cu masina te costa 600 de lei benzina … dar daca 9 ore de condus ti se pare prea mult si trebuie sa te opresti peste noapte la mijlocul traseului (Valea Prahovei sa zicem), o noapte de cazare + masa acolo etc te costa inca 750 de lei minim … dus-intors deja ajungi la 1.500 + 600 = 2.100 de lei benzina plus opririle pe drum, adica mai mult decat avionul. Si pierzi si mult mai mult timp … Asa ca pentru unii avionul poate fi o solutie buna.

 2. Nici in visele cele mai frumoase nu o sa faca cineva 7.30 ore de la cluj la Cta
  3.30 sunt doar cta ploiesti fara oprire
  ploiesti cluj 6 ore lejer
  Dar intreb!
  Cum.de pleaca aceeasi.familie dib Cluj cu 2 copii in vacante in croatia, spania, grecia, egipt etc etc etc
  Cat costa biletele de avion pentru aceeasi familie?
  Intreb pentru.un prieten!
  Sa lasam carcotelile!
  Cum se face ceva in Constanta cum apar carcotasii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proiect legislativ pentru monitorizarea traficului de mare tonaj

mie mart. 1 , 2023
În cadrul comisiei parlamentare de transport și infrastructură, a fost avizat pozitiv proiectul de lege care are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997. Potrivit expunerii de motive, inițiativa vizează prevenirea, atât a degradării materialului rulant, parte componentă a drumurilor județene, precum și a degradării spațiului […]

V-ar putea interesa și: