Mesajul de Anul Noul al IPS Teodosie. „Timpul este în stăpânirea lui Dumnezeu”

ips teodosie, mesajul de craciun, mesajul de anul nou al IPS Teodosie
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (foto: Constanța 100%, decembrie 2017)

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Anului Noul.

„Este darul lui Dumnezeu noul an, pentru că el ne-a ținut sănătoși să mai întâmpinăm un an din viața noastră, prin mila, darul și ajutorul lui Dumnezeu. Orice înnoire a timpului trebuie să fie și o înnoire a vieții noastre”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Acesta a vorbit, în mesajul său, și despre timp.

„Timpul este în stăpânirea lui Dumnezeu. Să punem început solid Anului Nou cu bucurie, cu credință, cu nădejde și cu dragoste. Ce este timpul? Timpul este acea bucurie pe care Dumnezeu ne-o face ca să cumpărăm veșnicia luminii. Sigur, timpul acesta vremelnic pe care îl numărăm cu secundele, cu minutele, cu orele, cu zilele, cu anii, timpul acesta este relativ, pentru că se schimbă firea noastră cu trecerea timpului, dar firea noastră se poate schimba în bine sau în rău. Să se înnoiască firea noastră, precum anul s-a înnoit. Avem alt an, nu mai este 2017. Este 2018. Și noi să fim altfel, în sensul pozitiv. Să fim mult mai aproape de lumina ce neînserată. Noi aici, pe Pământ, în zilele trecătoare, suntem în anul în care soarele răsare și apune, dar va veni o vreme când soarele nu va mai fi, și atunci va fi soarele dreptății Hristos, cu lumina cea neînserată În fiecare zi, în fiecare secundă, în fiecare minut, în fiecare oră, să gândim că avem un nou dar al timpului: anul ce-a sosit. Să îl facem mai luminos, mai frumos, mai bun”, a mai spus IPS Teodosie.

Mai jos puteți urmări o înregistrare video care conține întregul mesaj al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Simona Halep a debutat cu o victorie în 2018

Mon Jan 1 , 2018
Simona Halep a debutat cu o victorie în 2018. Constănțeanca, locul I WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-1, pe americanca Nicole Gibbs, locul 110 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Shenzhen Open. „Vă mulțumesc foarte mult pentru că aţi venit, apreciez că veniţi mereu să mă […]
simona halep