Mesajul emoționant și optimist al Alexiei, fata căreia medicii i-au replantat mâinile

Alexia, fata de 15 ani căreia i-au fost reimplantate brațele la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași a fost externată sâmbătă și și-a petrecut Revelionul alături de familie. La ieșirea din spital, fata a avut un mesaj plin de optimism și a spus că trebuie să vadă partea pozitivă a lucrurilor pentru a putea să meargă înainte.

„Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie tot cu bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii. Am emoții și știu că acasă să fie oricum cel mai bine. Ce a trecut… a fost. Acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să trec peste astea cu bine. Îmi place să cânt, să dansez, îmi doresc să fac o carieră din asta și să încurajez lumea prin muzică, să se simtă în cuvinte, în piese și să se poată regăsi lumea”, a declarat Alexia, cu zâmbetul pe buze.

Ea spune că familia, dar mai ales mama sa, i-a fost alături, iar medicii care au avut grijă de ea i-au devenit prieteni.

„M-am înțeles foarte bine și am avut cea mai mare încredere în ei și încă am de fiecare dată când intra câte un doctor sau oricine, mă simțeam în siguranță”, a mai spus ea.

Alexia a fost operată de şapte ori la spitalul din Iaşi, iar medicii spun că au realizat singura replantare a ambelor braţe raportată vreodată la nivelul Europei şi a doua din lume.

„La braţ cu Alexia în Noul An! Dragi prieteni, vă mulţumim tuturor pentru susţinerea extraordinară pe care ne-aţi oferit-o în ultimele două săptămâni, pentru gândurile voastre şi mesajele de încurajare şi apreciere! Suntem cu toţii fericiţi că azi Alexia, fetiţa căreia i-au fost replantate braţele a putut pleca acasă fericită la familia ei. După un număr de şapte intervenţii chirurgicale, cumulând mai bine de 50 de ore, echipa noastră a realizat singura replantare bilaterală de braţe raportată la nivelul Europei vreodată, şi a doua din lume”, a scris pe Facebook medicul Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi coordonatorul secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Pe 17 decembrie, noaptea, un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat, în municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, 25 de persoane fiind transportate la spital. Cincisprezece dintre pasageri erau adolescenţi. Printre adolescenţii răniţi s-a aflat şi Alexia, care şi-a pierdut în accident ambele braţe.

Sursa: Știripesurse.ro


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Personalul medical al Ambulanței Constanța a sărbătorit Revelionul prin muncă: 173 de intervenții în tot județul

Dum ian. 1 , 2023
Medicii de la Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ) Constanța au avut mult de lucru de Revelion. Din seara de 31 decembrie 2022 până pe 1 ianuarie 2023, la ora 05.00, au fost 173 de solicitări în tot județul Constanța, dintre care 79 pe raza localității Constanța. „Aceste solicitări din […]
ambulanta

V-ar putea interesa și: