Printre primele victime ale exploziilor de la Crevedia sunt doi soți care locuiau într-o casă de lângă stația GPL. Femeia suferise arsuri incompatibile cu viața. Soțul ei a făcut infarct când a văzut-o și a murit pe loc.
Cei doi soți, Florica și Ionel, care au murit în urma exploziilor de la Crevedia, i-au lăsat orfani pe cei doi copii ai lor, Oana și Sorin.
În urma primei deflagrații, Florica a suferit arsuri pe 99% din suprafața corpului. Când și-a văzut soția în ce stare cumplită se află, bărbatul a făcut un infarct, sâmbătă. Florica nu a mai trăit decât o zi. Duminică, la Spitalul Floreasca din București, femeia a pierdut lupta cu moartea.
În urma tragediei, fiica lor, Oana, a postat un mesaj sfâșietor pe Facebook: „Părinții mei, ați vrut să plecați amândoi prea devreme, ne-ați lăsat singuri”.
Fiica celor doi a mai comentat pe rețeaua de socializare, denunțând „mita” și incompetența” și faptul că stația GPL nu avea avizul ISU.
„România lucrului bine făcut!!! Incompetenți peste incompetenți, mite peste mite, oameni care și-au pierdut viața sau care au rămas marcați pe viață în incendiul de aseară din Crevedia. Au mers pe varianta lasă că nu o sa se întâmple nimic deși fusese făcute mai multe sesizări din cauza GPL-ului fără aviz ISU și iată dezastrul. O bombă care avea să explodeze în orice clipa din cauza nepăsării. Să ne rugăm pentru cei afectați”.
Comunicatul Parchetului
Duminică, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a comunicat că a preluat dosarul tragediei de la Crevedia. „Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:
Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, în cursul zilei de 26 august 2023.
În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)
A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”.