Mesajul Președintelui Uniunii Democrate Turce în România, Fedbi Osman, cu prilejul Zilei Dobrogei

Fedbi Osman

„Etnicii turci sărbătoresc la 14 noiembrie, alături de români și de toate minoritățile naționale, Ziua Dobrogei, instituită prin Legea 230/2015. Data de 14 noiembrie este cea la care, în anul 1878, în urma Războiul de Independenţă al României, Dobrogea a revenit la teritoriul naţional.

Odată cu alipirea Dobrogei la România, afirmarea pe plan social, politic și administrativ a etnicilor turci a fost încurajată de legile date de guvernul român. Este vorba despre Legea de organizare a Dobrogei din 1880 și de Legea pentru regularizarea proprietății imobiliare în Dobrogea în anul 1882. Lor li se adaugă legi ale învățământului date la sfârșitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX dar și promisiunea, lui Carol I, făcută atunci când, în fruntea armatei sale, a pus piciorul în Dobrogea, de a acorda „aceleași drepturi pentru toate etniile trăitoare în teritoriul revenit ţării.

Astăzi, comunitatea turcă din România trăieşte în Dobrogea într-un climat de respect şi armonie interetnică și inter-religioasă, lipsit de conflicte, un veritabil mozaic multicultural, un model pentru Europa. Suntem mândri că trăim aici și că prin valorile noastre identitare, contribuim la îmbogăţirea patrimoniul cultural al României. La mulți ani Dobrogei și dobrogenilor ei, indiferent de etnie !”

Fedbi Osman, președinte UDTR

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mohammad Murad își va lansa propria platformă de food delivery, după o investiție de circa 3 milioane euro

Fri Nov 13 , 2020
Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia și al complexului Amfiteatru – Belvedere – Panoramic, va lansa în jurul datei de 1 decembrie propria platformă de food delivery, în care spune că a investit 3 milioane de euro și care va asigura inclusiv meniuri pentru diete specifice mai multor tipuri de […]
Mohammad Murad Mangalia