Mesajul trist al unei infirmiere care a lucrat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: „Îmi pare rău că am îndrăznit să sper”

spitalul de boli infectioase constanta

O infirmieră care a lucrat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în cea mai grea perioadă din istoria acestuia, pandemia de covid, ne-a trimis pe adresa redacției un mesaj despre ce se întâmplă acum acolo.

Îl redăm în continuare așa cum l-am primit, fără a-i divulga însă numele.

Iată ce spune:

„De vreo 3 zile mă gândesc să vă scriu și astăzi m-am hotărât, pentru că nu mai am nimic de pierdut. Poate nu știți că posturile scoase la concurs zilele acestea, nu sunt pentru toată lumea. Săptămâna trecută am fost sunată de către o doamnă asistentă șefă de secție, să îmi depun repede dosarul că au fost deblocate posturi. Pe mine mă interesa un post de infirmiera.

Două zile mai târziu primesc telefon de la aceeași doamnă asistentă șefă să mă întrebe dacă am semnat vreun memoriu, contra spitalului spunea dumneaei. Am zis da, eu am semnat, eu am strâns cele 29 de semnături, tot eu am făcut grupul de WhatsApp unde am strâns câte persoane am putut pentru a  ne cere drepturile, dar dacă dorește să recitească respectivul memoriu și să îmi spună ce anume I s-a părut împotriva spitalului. Noi am cerut doar să muncim. Într-o țară plină de asistați social, noi am cerut la muncă. Mi-a spus că nu se aștepta la așa ceva de la mine. Apoi, mai mult mi-a insinuat decât spus direct, să nu îmi mai depun nici un dosar, pentru că nu voi intra în nici un concurs.

În ziua respectivă i s-a pus un dosar în față de către actuala doamnă manager și i-a spus că respectivii care se regăsesc acolo nu vor intra în examen. I-am spus că din nou ne încalcă drepturile ca și atunci când încercau să scape de noi, eu fiind angajată temporar. Răspunsul dumneaei a fost că îi pare rău.

Am zis da, și mie îmi pare rău că o dată spuneam cu mândrie că lucrez la Infecțioase, mă uitam cu admirație și respect la anumite persoane care acum nu mai valorează mult în fața mea, îmi pare rău că am îndrăznit să sper și îmi pare și mai rău că persoane aflate într-un fotoliu înalt se pretează la astfel de acțiuni. Se pare că ne este luat și dreptul de a da examen. Ne-au primit cu brațele deschise și au scăpat de noi prin multiple șuturi în dos. Foarte urât!

Mi-a luat ore bune să procesez ce mi s-a spus…

Nu voi da nume pentru că nu vreau să fac valuri. Nu sunt decât o infirmieră”

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se află în subordinea Primăriei Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Mesajul trist al unei infirmiere care a lucrat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: „Îmi pare rău că am îndrăznit să sper”

  1. Cateva greseli intentionate sau din nestiinta : Spitalul nu pare sa se mai fle in subordinea Primariei (primarul a avut grija sa dispara de pe site-ul primariei si nimni nu l-a intrebat de ce ? ),iar doamnele care fac legea acolo sunt cele care sunt responsabile de tragedia din Spital

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

România își extinde teritoriul cu circa 50 de hectare de plajă, la Eforie. A început înnisiparea

Sat Sep 17 , 2022
În Eforie se lucrează la unul din cele mai mari proiecte din ultimele decenii: cel de reducere a eroziunii costiere. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a anunțat digurile au fost deja construite și în prezent se lucrează la înnisipare, urmând ca ultima etapă să fie cea referitoare la biodiversitate. […]
eforie-innisipare-2