Meteorologii anunță din nou vreme rea în Dobrogea

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, 22 iunie, mai multe coduri de vreme rea, valabile inclusiv în Dobrogea.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate:  22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00
Zone afectate:  zonele de munte, Oltenia, Dobrogea, local Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei

În intervalul menționat, în zonele de munte, în Oltenia, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în restul țării.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate:  22 iunie, ora 22:00 – 23 iunie, ora 10:00
Zone afectate: județele Constanța și Tulcea

În cursul nopții de marți spre miercuri (22/23 iunie) în județele Constanța și Tulcea instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25….35 l/mp și izolat 50 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic
Interval de valabilitate: 23, 24 și 25 iunie
Zone afectate: toată țara

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Notă: Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Subiectele de la Evaluarea Națională 2021, proba de limba și literatura română

mar iun. 22 , 2021
Subiectele de la prima probă scrisă a Evaluării Naționale 2021, cele de la Limba și literatura română, au fost cele din varianta numărul 4, potrivit Edupedu.ro. Proba a început la ora 09:15, după completarea foilor de examen și s-a încheiat în cele mai multe școli la ora 11:15, după 120 […]

V-ar putea interesa și: